blog

Dé plek waar jij viert: onze TipiTent

De TipiTent is één van de meest iconische eyecatchers van het Hooihuis. Hij straalt in onze geliefde tuin en is daarmee ‘Tipies Hooihuis’ geworden. Maar waarom is er ooit gekozen voor een TipiTent? Wat betekent de TipiTent voor jou? En wie creëert toch die gezellige sfeer in de TipiTent? We zijn in gesprek gegaan met de oprichters van het Hooihuis, Koen en Lisette. Lees je mee?

Waarom een TipiTent?

Voor de rokers! In eerste instantie dan. In 2008 kwam de regel dat er niet meer binnen gerookt mocht worden in de horeca. Onze investeerder rookte graag een sigaretje en daarom moest er een rookruimte komen. Koen en Lisette waren samen op de Harverst Fair in de Wouwse Plantage. Daar zagen zij een tipi tent staan. Op het eerste gezicht was het nog even zoeken naar een match met het Hooihuis, maar omdat het zo’n opvallend, gaaf ding was leek het toch voor hen te kloppen. Eigenzinnig en lekker van het padje af. 

Toen de TipiTent een paar weken in onze tuin stond, kwamen gasten zelf met de vraag of ze ook daar een hapje konden eten. Waarom niet? Van het een kwam het ander. Meer gasten wilden daar een hapje eten, er werden BBQ’s georganiseerd en na een tijdje werd er zelfs gevraagd of er getrouwd kon worden. De gasten hebben dus zelf invulling gegeven aan onze TipiTent.

Zeg je nee dan krijg je er twee

Het scheelde maar een haartje of de TipiTent was er niet meer geweest. Tijdens de verbouwing in 2017 was namelijk het plan om een uitbouw te plaatsen aan de achterkant van het Hooihuis. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om aan de zijkanten uit te bouwen; waar nu onze keuken en de binnenhaard is. De iconische eyecatcher kon zijn plaatsje dus behouden. Daar zijn we nu ontzettend blij mee.

In 2020 heeft de TipiTent een flinke make-over gekregen. Onze TipiTent heeft sindsdien namelijk gezelschap gekregen van een tweede spiksplinternieuwe TipiTent. Door de Coronacrisis mochten we een tijd lang binnen geen gasten ontvangen, maar wel buiten. Daarom hebben we middels de tweede TipiTent extra ruimte gecreëerd. Ook nu deze crisis achter de rug lijkt te zijn, zijn we ontzettend blij met de make-over. We kunnen nu namelijk culinaire partijen aannemen voor maar liefst 125 man.

112d3ae7 1cc3 4f1b 89c1 9442bd8f19d0
blog tipi 3009

Meebewegen met de seizoenen

Tijdens de koude herfst- en winterdagen maken we onze TipiTent éxtra knus. Zo steken we onze houtkachel, Brutus, aan die de gehele TipiTent lekker verwarmt. Natuurlijk zijn er wel wanden nodig om de warmte binnen te houden. Plastic zijl vonden wij geen optie, dus zijn we met de architect in beraad gegaan om de TipiTent winterproof te maken. Hij ontwierp stalen, glazen deuren voor ons. Door het glas behouden we de transparante look en dus de connectie met de natuur.

In de zomer zetten we de TipiTent volledig open. Dit betekent dat de glazen deuren eruit gaan en het tentdoek omhoog. Daar zijn onze klusjesmannen wel even zoet mee; zo’n anderhalf uur. De TipiTent heeft dus een zomer- en winterstand, zodat er heel het jaar genoten kan worden in de TipiTent. 

tipitent kletskoek 290920222

De bijzondere Tipi beleving

De TipiTent is de plek waar jij viert en is daarom dé plek voor een bruiloft, verjaardag of bedrijfsfeest. Vanwege het intieme karakter leent de TipiTent zich ook voor minder leuke momenten, zoals een condoleance.

Door de houtmaterialen, houtkachel ‘Brutus’ en de natuur om de TipiTent heen wordt er een bijzonder gezellige sfeer gecreëerd. Én natuurlijk ook door het interieur en de decoratie. Lisette verzorgt het interieur en de decoratie en krijgt hierbij ondersteuning van Judith van Yo Vivo. De inspiratie komt van verschillende plekken en plaatjes waar gezelligheid de hoofdrol speelt. We geven er onze eigen draai aan, zodat het binnen ons eigen concept past.

Daarnaast is de TipiTent hét centrale punt tijdens onze jaarlijkse evenementen, zoals: hét Roosendaalse Houthak Kampioenschap, Giga Gamba en Tipies Zeeuwse Vrienden. Zo worden vanuit de Tipi bar en keuken de gerechtjes en drankjes bereid en geserveerd. Want daar draait het uiteindelijk natuurlijk allemaal om; eten en drinken.

69b4838c f490 4416 8a04 158295ab33d3

Ook een feestje vieren in onze TipiTent?

Voor groepen vanaf 25 personen hebben we een arrangement samengesteld: ‘Tipies Hooihuis’. Onze keukenbrigade bereidt onbeperkt de meest smakelijke gerechtjes voor je op onze houtgestookte Ofyr’s in de Tipi-keuken. Onbeperkt genieten dus van kleine vis-, vlees- en vegetarische gerechtjes. Daar hoort natuurlijk een drankje bij. Daarom hebben we het arrangement compleet gemaakt met onbeperkt drinken uit onze Tipi-bar.

Benieuwd naar het ‘Tipies Hooihuis’ arrangement? Bekijk het hier. Heb je toch iets anders in gedachten? Neem contact met ons op. Onze collega’s Joyce en Stephanie spreken graag de mogelijkheden met je door.

lees ook:

Separator2

Interview met Frontoffice Manager Joyce

Werken bij het Hooihuis

Bij het Hooihuis is het dagelijks lekker druk. Overzicht houden is daarom super belangrijk! Laat onze Frontoffice Manager, Joyce, daar nou een ster in zijn! We gaan met haar in gesprek hoe een werkweek er voor haar bij het Hooihuis uitziet én hoe zij haar werk combineert met haar gezin! Lees je mee?

scherm­afbeelding 2024 04 16 om 10.54.34

Het smakenpalet: meesterwerk van onze patissiers

Passie voor patisserie

Bij onze patissiers, Lotte & Beau, is de koek nog lang niet op! Hun vuurtje brandt lekker en daarmee hebben ze weer een nieuwe creatie uit de keukenkastjes getoverd: Het Hooihuis Smakenpalet!

het smakenpalet

Wijn-spijs combinaties met Koen

Passie voor wijn

Bij het Hooihuis zijn we helemaal gek van wijnen. We hebben dan ook veel bijzondere wijnen in huis! Een mooie verzameling waar we erg trots op zijn. Je diner bij het Hooihuis nog lekkerder maken met een bijpassende wijn én andersom? Koen geeft je enkele tips.

blog wijnspijs
×