blog

Het smakenpalet: meesterwerk van onze patissiers

Bij onze patissiers, Lotte & Beau, is de koek nog lang niet op! Integendeel! Hun vuurtje brandt lekker en daarmee hebben ze weer een nieuwe creatie uit de keukenkastjes getoverd: Het Hooihuis Smakenpalet! 

We hadden dus weer een hoop bij te kletsen. Lees je mee? 

Krul

Hoe is het idee voor het smakenpalet ontstaan?

Lotte: ‘’Het geliefde dessert ‘Onze Tuin’ heeft een tijd mogen schitteren op de dessertkaart. Ieder seizoen hebben we het in een ander jasje met herkenbare elementen uit onze tuin gestoken. Maar we dagen onszelf graag uit! Het was tijd voor een nieuwe Hooihuis Special.

Dit seizoen hebben we de kleine desserts vormgegeven aan de hand van kleur en vorm. We bedenken altijd graag een thema, zodat we voor onszelf een richtlijn hebben. Uiteraard een thema dat binnen ons concept past. Zo vind je alle kleuren die we gebruikt hebben, terug in de natuur: groen, bruin, rood, wit, geel & oranje. Bij ons zul je bijvoorbeeld nooit een knalblauw dessert op de kaart vinden. Dit schreeuwt onnatuurlijk. 

We hadden al een tijdje het idee voor een smakenpalet liggen: alle desserts in het klein als één dessert, maar met de voormalige desserts kwam dit niet lekker samen. Nu met de nieuwe gekleurde desserts kwam dit idee terug op tafel. Na wat brainstormen bedachten we dat het tof zou zijn om het op een schilderpalet te serveren, oftewel een smakenpalet. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Zo zie je maar dat je soms iets langer moet broeden op een goed idee’’. 

Ff van het padje af?

Beau: ‘’We zien dat gasten graag desserts bestellen met ingrediënten die bij hen bekend zijn. Zo zijn desserts met chocolade & merengue altijd erg populair. Zo ook dit seizoen! Het dessert Rood & Zwoel, een brownie met mascarpone en kers, en het dessert Geel & Fris, een citrustaartje met merengue gaan heel hard! Het smakenpalet is een leuke manier om zowel de vertrouwde, populaire smaken als de onbekendere smaken te proeven.

Bijvoorbeeld onze favoriet: Wit & Zoet! Dit is écht even een ander dessert dan dat je van ons gewend bent. Dit dessert heeft meerdere structuren en is gevuld met twee vullingen; amaretto karamel en banaan’’.

scherm­afbeelding 2024 01 22 om 14.10.53
scherm­afbeelding 2024 01 22 om 14.10.31

lees ook:

Separator2

Interview met Frontoffice Manager Joyce

Werken bij het Hooihuis

Bij het Hooihuis is het dagelijks lekker druk. Overzicht houden is daarom super belangrijk! Laat onze Frontoffice Manager, Joyce, daar nou een ster in zijn! We gaan met haar in gesprek hoe een werkweek er voor haar bij het Hooihuis uitziet én hoe zij haar werk combineert met haar gezin! Lees je mee?

scherm­afbeelding 2024 04 16 om 10.54.34

Wijn-spijs combinaties met Koen

Passie voor wijn

Bij het Hooihuis zijn we helemaal gek van wijnen. We hebben dan ook veel bijzondere wijnen in huis! Een mooie verzameling waar we erg trots op zijn. Je diner bij het Hooihuis nog lekkerder maken met een bijpassende wijn én andersom? Koen geeft je enkele tips.

blog wijnspijs

Interview met onze Chefkok Dennis

Interview met onze Chef-kok Dennis

Bij het Hooihuis blijven we lekker in beweging door te leren. Maar wie neemt de leerlingen eigenlijk onder zijn hoede? Hoe ziet de functie ‘Chef-kok’ bij het Hooihuis eruit? En hoe belanden nieuwe herfstgerechten bij ons op de kaart?

We vroegen Chef-kok Dennis de koksbuis van het lijf!

wijzewijnkletskoek oostenrijk en dennis 14
×