blog

Wijn-spijs combinaties met Koen

Bij het Hooihuis zijn we helemaal gek van wijnen. We hebben dan ook veel bijzondere wijnen in huis! Een mooie verzameling waar we erg trots op zijn.

Regelmatig zijn we op wijnreis. Zowel met onze vaste leveranciers als op eigen houtje, speuren we graag de verschillende gebieden af op zoek naar onderscheidende wijnen.

Zo blijft onze voorraad lekker in beweging, en kunnen we je telkens blijven verrassen! Je diner bij het Hooihuis nog lekkerder maken met een bijpassende wijn én andersom? Koen geeft je enkele tips!

Krul

Wijn-spijs combinaties

Mijn principe is dat goede wijn bij heel veel gerechten past. Natuurlijk kun je oneindig ver in detail gaan en nuances vinden in de gerechten en wijnen die elkaar wel of niet versterken. Wanneer ik met trotse wijboeren praat is een vaak gehoorde opmerking: ‘’Mijn wijn past overal bij’’. Ik deel die mening tot op zekere hoogte.

Ik ga meestal voor een wijn waar ik op dat moment zin in heb en zoek daar een passend gerecht bij. Niets is meer bepalend dan persoonlijke smaak en voorkeur. Deze theorie komt bij het Hooihuis natuurlijk ook wel goed uit aangezien we allemaal kleine gerechtjes serveren waarbij vele smaken horen.

Ik zou zeggen: houd je niet in, bestel een mooie fles en ga zelf lekker proeven welke combi je het leukst vindt.

Uiteraard heb ik alvast wel enkele tips!

Tips

De Italiaanse, droge witte wijn Soave Classico uit 2022 past perfect bij de volgende selectie kleine gerechtjes: Tonijnpizza, Biet burrata & Garnalenkroketjes

Onze gerechtjes ‘Paling rolmops’, de klassieker ‘Tataki van zalm’ & de vegetarische ‘Portobello steak’ gaan zeer goed met Viognier ‘Babycondrieu' uit 2021. Een wijn uit het Rhône gebied in Frankrijk.

Fan van een goed stuk vlees? Onze Biefstuk en Eendenborst combineer je met ‘Cairanne Tradition’ uit 2021. Een heerlijke rode wijn uit het Rhône gebied in Frankrijk.

b9d1b32a 960f 4ed7 bdd8 a82d83dd336e
scherm­afbeelding 2024 01 02 om 12.46.16
visuals wijzewijn nb 34

Wist je dat...

Al onze wijnen in klimaatkasten liggen zodat ze op de perfecte temperatuur worden geschonken?

Kijkje nemen op onze drankkaart? Klik hier. 

lees ook:

Separator2

Interview met Frontoffice Manager Joyce

Werken bij het Hooihuis

Bij het Hooihuis is het dagelijks lekker druk. Overzicht houden is daarom super belangrijk! Laat onze Frontoffice Manager, Joyce, daar nou een ster in zijn! We gaan met haar in gesprek hoe een werkweek er voor haar bij het Hooihuis uitziet én hoe zij haar werk combineert met haar gezin! Lees je mee?

scherm­afbeelding 2024 04 16 om 10.54.34

Het smakenpalet: meesterwerk van onze patissiers

Passie voor patisserie

Bij onze patissiers, Lotte & Beau, is de koek nog lang niet op! Hun vuurtje brandt lekker en daarmee hebben ze weer een nieuwe creatie uit de keukenkastjes getoverd: Het Hooihuis Smakenpalet!

het smakenpalet

Interview met onze Chefkok Dennis

Interview met onze Chef-kok Dennis

Bij het Hooihuis blijven we lekker in beweging door te leren. Maar wie neemt de leerlingen eigenlijk onder zijn hoede? Hoe ziet de functie ‘Chef-kok’ bij het Hooihuis eruit? En hoe belanden nieuwe herfstgerechten bij ons op de kaart?

We vroegen Chef-kok Dennis de koksbuis van het lijf!

wijzewijnkletskoek oostenrijk en dennis 14
×