blog
Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!
Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder. In dit blog vertellen we je waarom onze asperges zo lekker zijn! Lees je mee?


Uit de achtertuin
Bij het Hooihuis werken we zoveel mogelijk met streekproducten. Onze asperges worden al jaren met vakmanschap geleverd door Boer Vos uit Wouw, een dorpje aan de rand van Roosendaal. Boer Vos staat bekend om zijn ambachtelijke aanpak en teelt de asperges nog op de traditionele manier: in de koude grond.
Waarom dat zo bijzonder is? Chef Miranda legt het uit: “Dit zorgt voor een langzamere groei en geeft de asperges hun kenmerkende volle, verfijnde smaak. Zo proef je echt de puurheid van het product!”
Proef de lente
Bij het Hooihuis serveren we asperges zoals ze bedoeld zijn. Geniet van onze klassieke bereidingen met gerookte zalm, sappige beenham of lamsoren voor een heerlijke vegetarische optie.
Achter de schermen werken we aan onze nieuwe lentekaart, maar goed nieuws! De eerste asperges zijn al binnen! Dat betekent maar één ding: een heerlijk aspergemenu, speciaal voor jou!
Het aspergeseizoen loopt van april tot eind juni, dus voor je het weet is het weer voorbij. Wil jij het Brabantse witte goud proeven? Reserveer dan snel een tafel!
lees ook:
Nieuwe kaaskaart! Een kijkje achter de schermen
Passie voor kaas
Vanaf 17 april presenteren we met trots onze nieuwe menukaart, boordevol heerlijke voorjaarsproducten! Maar voordat deze kaart op tafel ligt, gaat er achter de schermen veel werk aan vooraf. Zo gingen Miranda, Luuk en Daan naar het Kaasatelier om een nieuwe selectie voor onze kaaskaart samen te stellen. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Lees snel verder!
Fruits de Mer-dagen
Events
Bij Het Hooihuis zijn we gek op fruits de mer! Maar waar komt die liefde eigenlijk vandaan? We gaan in gesprek met Koen over die kraakverse zeevruchten, zijn mooiste herinneringen en de inspiratie achter de Fruits de Mer-dagen op 21 & 22 maart, 11 & 12 april en 9 & 10 mei. Lees je mee?
Interview met Lisette over interieur & styling
Interieur & styling
Ons interieur is tot in de kleinste details samengesteld door Lisette en haar team. We gaan met haar in gesprek over het Hooihuis-interieur door de jaren heen en ze vertelt ons over haar werkwijze. Lees je mee?