blog
Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!
Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder. In dit blog vertellen we je waarom onze asperges zo lekker zijn! Lees je mee?
Uit de achtertuin
Bij het Hooihuis werken we zoveel mogelijk met streekproducten. Onze asperges worden al jaren met vakmanschap geleverd door Boer Vos uit Wouw, een dorpje aan de rand van Roosendaal. Boer Vos staat bekend om zijn ambachtelijke aanpak en teelt de asperges nog op de traditionele manier: in de koude grond.
Waarom dat zo bijzonder is? Chef Miranda legt het uit: “Dit zorgt voor een langzamere groei en geeft de asperges hun kenmerkende volle, verfijnde smaak. Zo proef je echt de puurheid van het product!”
Proef de lente
Bij het Hooihuis serveren we asperges zoals ze bedoeld zijn. Geniet van onze klassieke bereidingen met gerookte zalm, sappige beenham of lamsoren voor een heerlijke vegetarische optie.
Achter de schermen werken we aan onze nieuwe lentekaart, maar goed nieuws! De eerste asperges zijn al binnen! Dat betekent maar één ding: een heerlijk aspergemenu, speciaal voor jou!
Het aspergeseizoen loopt van april tot eind juni, dus voor je het weet is het weer voorbij. Wil jij het Brabantse witte goud proeven? Reserveer dan snel een tafel!
lees ook:
Het geheim achter ons brood: Bakkerij van de Bemd uit Roosendaal
Leveranciers
Bij Restaurant Hooihuis werken we zoveel mogelijk met lokale en regionale producten. We geloven in de kracht van dichtbij. Veel van onze gasten beginnen hun bezoek met een lekker zuurdesembroodje met huisgemaakte citroenboter. Maar wist je dat dit heerlijke broodje speciaal voor ons wordt gebakken? Onze broodjes komen van Bakkerij Van de Bemd uit Roosendaal. We vertellen je er meer over in het blog. Lees je mee?
De inspiratie achter onze lentedesserts
Patisserie
Ieder seizoen trekken onze patissiers alles uit de keukenkastjes. Zo ook dit voorjaar! Beau en Gina gingen terug naar de basis, maar dan natuurlijk wel op z’n Hooihuis. We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?
Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties
Nieuwe menukaart
Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel en Residence! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Lees je mee?



