nieuws & blog

Kletskoek

Bij het Hooihuis bewegen we niet alleen met de seizoenen mee. We serveren graag verhalen over datgene dat ons inspireert, verrast en in beweging houdt. Daarom kun je vanaf nu via deze blog een uniek 'kijkje in onze keuken' nemen. Lees je even mee?

Het geheim achter ons brood: Bakkerij van de Bemd uit Roosendaal

Leveranciers

Bij Restaurant Hooihuis werken we zoveel mogelijk met lokale en regionale producten. We geloven in de kracht van dichtbij. Veel van onze gasten beginnen hun bezoek met een lekker zuurdesembroodje met huisgemaakte citroenboter. Maar wist je dat dit heerlijke broodje speciaal voor ons wordt gebakken? Onze broodjes komen van Bakkerij Van de Bemd uit Roosendaal. We vertellen je er meer over in het blog. Lees je mee?

geplakteafbeelding 1 73

De inspiratie achter onze lentedesserts

Patisserie

Ieder seizoen trekken onze patissiers alles uit de keukenkastjes. Zo ook dit voorjaar! Beau en Gina gingen terug naar de basis, maar dan natuurlijk wel op z’n Hooihuis. We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?

geplakteafbeelding 4 11

Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties

Nieuwe menukaart

Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel en Residence! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Lees je mee?

utf 8geplakteafbeelding 1

Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!

Seizoensproduct

Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.

geplakteafbeelding 1 64

Nieuwe kaaskaart! Een kijkje achter de schermen

Passie voor kaas

Vanaf 17 april presenteren we met trots onze nieuwe menukaart, boordevol heerlijke voorjaarsproducten! Maar voordat deze kaart op tafel ligt, gaat er achter de schermen veel werk aan vooraf. Zo gingen Miranda, Luuk en Daan naar het Kaasatelier om een nieuwe selectie voor onze kaaskaart samen te stellen. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Lees snel verder!

geplakteafbeelding 2

Fruits de Mer-dagen

Events

Bij Het Hooihuis zijn we gek op fruits de mer! Maar waar komt die liefde eigenlijk vandaan? We gaan in gesprek met Koen over die kraakverse zeevruchten, zijn mooiste herinneringen en de inspiratie achter de Fruits de Mer-dagen op 21 & 22 maart, 11 & 12 april en 9 & 10 mei. Lees je mee?

geplakteafbeelding 1 53

Interview met Lisette over interieur & styling

Interieur & styling

Ons interieur is tot in de kleinste details samengesteld door Lisette en haar team. We gaan met haar in gesprek over het Hooihuis-interieur door de jaren heen en ze vertelt ons over haar werkwijze. Lees je mee?

geplakteafbeelding 1 42

Kerststrikjes-pasta van Chef Dennis

HooiThuis

Hooi december! Tijd om de kerstboom op te tuigen, de lichtjes aan te steken en je klaar te maken voor een heerlijke kerst. Dit jaar zorgeloos genieten van het kerstdiner? Laat de boodschappen en voorbereidingen aan ons over en bestel De HooiBox Kerst!

De kleine buikjes moeten natuurlijk ook gevuld worden. Chef Dennis, zelf vader van drie, weet precies wat de kids lekker vinden! Hij heeft een simpel én smakelijk recept voor je: kerststrikjes-pasta. Lees je mee?

scherm­afbeelding 2024 12 04 om 14.26.22

Open dag voor ouders

Team Hooihuis

We organiseerden een ochtend speciaal voor de ouders van onze stagiaires, leerlingen en oproepkrachten. Want hoe leuk is het om te zien waar je kroost al die uren doorbrengt? We namen hen letterlijk mee voor een kijkje in onze keuken! Het werd een ontzettend leuke en inspirerende ochtend waar we je graag meer over vertellen. Lees je mee?

geplakteafbeelding 1 26
Separator2