Inside info: 10x wat je nog niet wist over het Hooihuis | Het Hooihuis
Hooihuis_tipi_tent

10 dingen die je nog niet wist over het Hooihuis

Je weet waarschijnlijk dat het Hooihuis terras één van de beste terrassen is van Nederland. En dat onze stroopwafelparfait écht verrukkelijk is. Voor al die dingen die je nog níet wist, schreven we dit blog vol ‘inside information’ over het Hooihuis. Smullen!

1. Jeroen Pauw slaapt in bomen

Heb jij hem al eens gespot op ons terras? Trots paraderend. Leuk om te vertellen, is dat onze Jeroen Pauw misschien wel vaker op daken en in de bomen te vinden is. Vooral als hij een plekje zoekt om te slapen, zoekt hij één van de Hooihuis bomen op. En dan niet de kleintjes. Nee, hij slaapt het liefst op 10 meter hoogte. Een echte hoogvlieger dus, die Jeroen!

Hooihuis pauw jeroen

2. Er is een Hooihuis trein die door het restaurant tjoekt

Hè? Zie je daar nou een trein voorbij rijden? Inderdaad! Door het hele restaurant loopt een treinrails, waar de enige echte Hooihuis trein continu rondjes rijdt. Wist je dat je hier ook persoonlijke berichtjes op kunt achterlaten? Bijvoorbeeld een felicitatie of andere boodschap. Vraag ernaar bij onze receptie!

Hooihuis trein

3. Je kúnt een kijkje in de keuken nemen als je wilt

Sinds de verbouwing kun je natuurlijk al vanaf buiten een kijkje in onze keuken nemen door de ramen. Maar voor wie het leuk vindt, is het ook mogelijk om even écht een kijkje in de keuken te nemen. Kwestie van gewoon even vragen!

Hooihuis_keuken_terras

4. De tipi tent wordt verbouwd

Eerder schreven we al over alles wat je wilt weten over de huidige tipi tent. Maar wat je vast nog niet wist, is dat we deze momenteel een make-over geven! We zijn druk bezig met verbouwen. Binnenkort lees je meer op dit blog!

5. De reden waarom het Hooihuis rond is

Het Hooihuis heet natuurlijk ‘Het Hooihuis’ omdat het restaurant de looks heeft van een hooiberg. Met het puntdak en de vier palen aan de zijkant. Maar… waarom is het Hooihuis dan eigenlijk rond? Koen en Lisette hebben daar een goede verklaring voor! In hun vorige restaurant kregen ze regelmatig de vraag of er een plekje vrij was bij het raam. Toen ze de kans kregen om een eigen restaurant te ontwerpen, besloten ze dan ook om een restaurant te creëren met zo veel mogelijk raamtafels. Rond dus!

6. Je kunt onze carpaccio bestellen in de webshop

En binnenkort ook onze befaamde kreeftensoep. Heb jij al eens rondgekeken in de Hooihuis webshop? Hij staat vol lekkernijen en mooie cadeaupakketten.

Hooihuis_webshop_restaurant

7. Er komt maar liefst 300 m2 vierkante tuin bij!

Koen en Lisette hebben onlangs 300 m2 tuin erbij gekocht. De bestemming? Die is nog onbekend. Alle ideeën zijn dus welkom.

8. Wist je dat je iemand kunt uitnodigen voor een vluggertje?

Wist je dat je vanuit het Hooihuis ansichtkaarten kunt versturen? Bijvoorbeeld om iemand alvast uit te nodigen voor een volgend etentje. Of voor een vluggertje: met het Hooihuis halfuurtje kun je namelijk smakelijk en supersnel bij ons lunchen.

9. Het Hooihuis heeft een broertje

En dat op nog geen 2 minuten loopafstand! Bravo24 is een ruim opgezet shared dining restaurant naast Indoor Skydive Roosendaal. Het is volledig gethematiseerd en heeft het uiterlijk van een vintage hangar. Er hangt zelfs een vliegtuig in het restaurant! Bij Bravo24 kun je bovendien terecht voor allerlei spellen en uitjes voor groepen zoals een Haka workshop. Volg ze snel op Facebook!

10. Dit gerecht staat het langste op de menukaart

Wie al jaar en dag fan is van Het Hooihuis weet als geen ander dat we een aantal goede hardlopers hebben op onze menukaart. Maar wist je ook dat er een aantal gerechten zijn die nog nooit van onze kaart zijn verdwenen? Denk daarbij aan gerechten als onze befaamde vissoep, de clubsandwich, carpaccio, sliptongen, Angus biefstukjes, Kippetje en ons stroopwafelijs. Welk gerecht is jouw favoriet?

Wat wil jij nog meer weten over het Hooihuis? Laat het ons weten! Misschien geven we wel antwoord ;-). Trek gekregen? Reserveer snel een tafeltje door te bellen met 01655-37902 of reserveer online.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons