5 manieren om de Houthak Kampioenschappen te winnen - Hooihuis
Houthakkampioenschappen roosendaal

5 manieren om de Houthak Kampioenschappen te winnen

De tiende Hooihuis Houthakkampioenschappen staan weer de deur. Een legendarisch evenement in Roosendaal! Denk aan stoere mannen met baarden en vrouwen met houthakkersblousjes die ruig inslaan op grote stukken hout. En dat gecombineerd met lekker eten en drinken maakt het een festijn waar je beslist bij wilt zijn.

Reken op (héél) veel bockbieren, een heerlijke herfstbarbecue, grote kampvuren en nog veel meer leuks. Aanstaande zondag 6 oktober is de 10e editie en die wil je beslist niet missen!

Benieuwd hoe je als team de eerste plek kunt veroveren? Wij leggen het je haarfijn uit in dit blog.

Hooihuis kampioenschappen
1

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je bereidt jezelf ook voor op de marathon door weken van te voren te starten met hardlopen toch? Begin daarom op tijd met de voorbereidingen voor de Houthak Kampioenschappen! Ga nog even een rondje hardlopen om de conditie wat bij te schaven of doe nog wat extra rondjes door de sportschool. Doe daar vooral aan krachttraining want dat is iets dat je zeker weten nodig hebt tijdens de wedstrijd!

“Of ga wat hout hakken of met houten blokken gooien. Dan heb je het gevoel alvast een beetje te pakken. Tevens is meteen de houtvoorraad weer op peil: win – win, toch?”

2. Zorg voor een goede bodem

Het is niet zomaar een wedstrijd. Het is hard werken geblazen! Zorg daarom dat je de dagen voor de kampioenschappen goed eet en drinkt. Voed je lichaam met voldoende groenten en fruit. Maar vooral ook met lekkere koolhydraten en eiwitten. Word je sterk van!

Roosendaalse houthakkampioenschappen
3

Kies je teamleden zorgvuldig uit

Van je teammaten moet je het hebben. Wees dus kritisch wanneer je je teamleden kiest. Nu hoeft natuurlijk niet iedereen uit je team super sterk te zijn. Handig is om een gevarieerd team te hebben: van atletische tot aan behendige leden. Zo kun je alle onderdelen goed verdelen én heb je een veelzijdig team.

Gratis tip van ons: bewaar de bockbiertjes tot na de wedstrijd.

4. Zorg voor een goed aanmoedingscomité

Als team presteer je beter door een goed aanmoedingscomité te hebben. Denk aan familie, vrienden of collega’s die je langs de zijlijn toejuichen en aanmoedigen! Daardoor ga je nét dat stukje harder en verder!

5. Bewaar de bockbiertjes tot na de wedstrijd

Laten we eerlijk wezen, wanneer er alcohol in het spel komt dan zijn je kansen snel vergeven. Een laatste gratis tip van ons: bewaar de bockbiertjes tot na de wedstrijd. Zeker weten dat percentueel gezien de kans veel groter is dat jullie kans maken op de hoofdprijs!

8e Roosendaalse Houthakkampioenschappen

Wie kom jij morgen aanmoedigen tijdens de negende Roosendaalse Houthakkampioenschappen? 🍂📷 : Round Box Media. Mede organisatie: Aleco Sport Visions.

Posted by Het Hooihuis on Saturday, 13 October 2018

Houthak kampioenschappen in Roosendaal

Om dé Hooihuis Houthak Kampioen van Roosendaal te worden, moet je samen met jouw team zes spellen afronden en hier zo hoog mogelijk scoren natuurlijk. Gooi met boomstammen, hang aan spijkerbroeken, zaag en sjouw met boomstammen, stapel houtblokken en misschien wel het belangrijkste onderdeel: houthakken!

Meld je aan en hak je weg naar de prijs!

Deze dag wil je toch niet missen? Dat hoeft ook niet! We hebben namelijk nog plek voor enkele teams vanaf vier personen. Roep dus snel je vrienden, familie of collega’s bij elkaar en meld je aan voor de Hooihuis houthak kampioenschappen! Wil je niet meedoen maar wel graag komen kijken en genieten van de gezelligheid? Dan ben je natuurlijk ook welkom. Tot dan!

WhatsApp WhatsApp ons