6 barbecue tips voor een geslaagde bbq – Het Hooihuis
barbecue tips

6 Hooihuis barbecue tips

Met dit zomerweer mag wat ons betreft de barbecue iedere dag wel aan! Gezellig barbecueën met familie, vrienden, collega’s of kennissen, heerlijk! Maar hoe pak je een gezellige bbq-avond het beste aan? Wij delen graag onze 6 beste barbecue tips.

barbecue

6 handige barbecue tips:

1. Steek de barbecue op tijd aan

Wanneer je gaat barbecueën op een houtskool barbecue, moet je ervoor zorgen dat je de barbecue op tijd aansteekt. Doe dit ongeveer een uur van tevoren, voordat je het vlees op het rooster legt. Zo komt de barbecue goed op temperatuur!

2. Begin met een bergje houtskool

Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaats je aanmaakblokjes, die je vervolgens aansteekt. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de rest van de barbecue verspreid worden.

3. De juiste temperatuur bereiken

De barbecue heeft de juiste temperatuur bereikt zodra de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren. Dit is hét moment om het vlees of de vis te grillen!

4. Draai het vlees niet te vaak

Geef het vlees de tijd om bruin te worden: teveel omdraaien is niet goed. Belangrijk bij het bereiden van varkensvlees of kip is dat je het vlees niet op het warmste deel van de BBQ legt. Zo kan het vlees te makkelijk aanbranden en dat is natuurlijk zonde!

Medewerkers Restaurant Het Hooihuis

5. Gebruik geen vork!

Wist je dat je het beste een tang (dus geen vork) kunt gebruiken om het vlees op het barbecuerooster te leggen en om te keren? Op deze manier blijven de vleessappen in het vlees het beste bewaard.

6. Gebruik een verstelbaar rooster

Met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of later te plaatsen. Zo mag voorgegaard vlees dichterbij het vuur liggen dan rauw vlees. Rauw vlees heeft namelijk langer nodig om te garen.

Tipies barbecue

Wist je overigens dat je bij Het Hooihuis met een groep vrienden, familie of collega’s heerlijk met zijn allen kunt genieten van onze tipies barbecue? Op de barbecue bereiden we kleine gerechtjes zoals gamba’s, ierse angus biefstuk, maiskip en nog veel meer! Hoe leuk is het om gezellig met z’n allen in de Tipi Tent of op ons terras te genieten van heerlijk eten, immense kampvuren en goed gezelschap? Bekijk het volledige tipies barbecue menu en vraag een offerte aan!

WhatsApp WhatsApp ons