Hooihuis nieuws | Aardbeienweetjes
Aardbeienweetjes

Gezond en lekker: aardbeien

Dat aardbeien erg lekker zijn, dat is algemeen bekend. Aardbeien zijn heerlijk op beschuit of in taart. Maar een lekker aardbeitje uit het vuistje is natuurlijk ook pure verwennerij. Aardbeien zitten vol met gezonde stoffen die het lichaam nodig heeft. In dit blog geven wij je een aantal aardbeienweetjes.

Meest gegeten fruitsoort van Nederland

Wist je dat aardbeien op de vijfde plek staan van de meest gegeten fruitsoorten in Nederland? Deze tere lekkernij is eigenlijk geen vrucht, maar een schijnvrucht. Het zijn de pitjes aan de buitenkant die de échte vrucht zijn. In Nederland wordt per jaar ruim veertigduizend ton aardbeien geteeld. Eet je vaak Nederlandse aardbeien? Dan is de kans groot dat ze uit de kas komen.

Hooihuis aardbeien

Boordevol vitamine C

Aardbeien bevatten weinig calorieën. Zo bevat een schaaltje van 100 gram met overheerlijke zomerkoninkjes slechts 29 kilocalorieën. Met zo’n schaaltje heb je meteen de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit binnen. In deze lekkere rode vruchtjes zit verder een grote hoeveelheid vitamine C. Op de kiwi na is dit het meeste van alle vruchten. Dit is goed voor de weerstand, huid en het haar. Het helpt mee verkoudheid te bestrijden. Bovendien is vitamine C een antioxidant. Dit zorgt ervoor dat bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam geneutraliseerd worden.

Kende je deze aardbeienweetjes al?

Als je van een stevige borrel houdt, dan is het verstandig om tijdens óf daarna flink wat aardbeien te eten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het eten van aardbeien de schadelijke effecten van alcohol op de maag vermindert! Aardbeien worden ook als lustopwekkend beschouwd. Vroeger kregen pas getrouwde stellen een soep gemaakt van aardbeien, bernagie, dunne zure room en poedersuiker.

Bij Het Hooihuis werken we in het seizoen weer volop met deze Hollandse heerlijkheid.

WhatsApp WhatsApp ons