Asperges eruit, zomer erin: dít is de nieuwe menukaart - Hooihuis
Hooihuis_giga_gamba_maand

Asperges eruit, zomer erin: dít is de nieuwe menukaart

Chef-kok Miranda heeft de afgelopen weken hard met het team gewerkt aan nieuwe toppers voor op de menukaart. Zomerse, verfrissende en fruitige smaken, een vleugje vega en goed zoet. Dat wordt weer volop genieten! Miranda geeft alvast een voorproefje. Wanneer schuif jij aan op ons zonnige terras?

Hooihuis_Mosselen

Geitenkaas nieuwe stijl

Op de lunchkaart krijgen zowel de salade geitenkaas als de broodsnede geitenkaas een remake. Wat die metamorfose tot in detail inhoudt, houden we nog even geheim… Een extra goede reden om dit zo snel mogelijk om ons Hooihuis terras te komen ontdekken. Maar smakelijk wordt het zonder meer!

Dinerkaart update: asperges eruit, zomer erin

Bij het Hooihuis koken we graag met de producten van het seizoen. Alle ingrediënten zijn dan namelijk op hun allerbest en een stuk smaakvoller. Dit betekent dan ook dat vanaf deze week vrijwel alle gerechten met asperges worden vervangen door frisse, lichte en zomerse gerechten.

Miranda:

‘Vanaf begin juli gaan de aspergesoep als voorgerecht en asperge flamande als hoofdgerecht van de menukaart af. Daarvoor in de plaatsen komen een heerlijke groene gazpacho van avocado en een risotto met doperwten, snijbonen, peultjes, wilde spinazie, beukenzwammen, een gefrituurd henne-eitje en gele paprika coulis.’

Loopt het water je al in de mond? Van de Super Smakelijk kaart vervangen we de scampi asperges door frisse zalm met sherrydressing, grapefruit, gepofte rijst en komkommer. De ½ kreeft met asperges maakt plaats voor een combinatie van coquelet Hooi en entrecôte óf een combinatie van een halve Canner (Canadese wilde kreeft) en white tiger gamba’s met venkel, limoen, rode peper en olijfolie.

Hooihuis_kip_hooi

Wist je overigens dat je de hele maand juli kunt genieten van heerlijke Giga Gamba specialiteiten?

Hooihuis_gamba

Nagerecht toe

Last but not least: ook in de nagerechten komt er een aanpassing. Want de zomer is natuurlijk hét seizoen van steenvruchten en rood fruit.

Miranda:

‘We vervangen tot slot de rabarber met limoncellosabayon voor een cheesecake met verse perzik, abrikozen en kersen.’

Hooihuis_nagerechten

Weet jij al wat je als eerste gaat uitproberen? Deel het met ons via Facebook of Instagram.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons