Kom alles te weten over de Hooihuis-trein | Het Hooihuis
hooihuis trein

Kom alles te weten over de Hooihuis-trein

Heb jij hem weleens voorbij zien komen? De enige echt Hooihuis-trein? Hij pronkt hoog bovenin ons plafond. Daar rijdt hij regelmatig rondjes door Het Hooihuis. In dit blog lees je meer over deze eyecatcher.

De Hooihuis-trein

De Hooihuis-trein hebben we al sinds het ontstaan van Het Hooihuis: sinds 2007 dus! We wilden graag een ‘leukigheidje’ in ons restaurant. In eerste instantie wilden we eigenlijk een trekker met hooibalen voorbij laten rijden. Jammer genoeg waren die niet op elektronische rails te verkrijgen. Daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor echte wagons met hooibalen!

Hooihuis trein

Onderwerp van gesprek

De Hooihuis-trein is sinds 2007 regelmatig onderwerp van gesprek (net als Jeroen de Pauw). Met name de kids vinden de trein heel speciaal. Logisch, want de trein maakt een heel rondje door Het Hooihuis. De kinderen kunnen de trein vanaf hun plaats voorbij zien rijden. Ook lopen de kids vaak het hele ‘rondje Hooihuis’ mee. Eerlijk toegegeven, dit is niet altijd even handig met onze bediening en volle plateaus met drank. Maar het is natuurlijk wel super leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast zijn.

Overigens zijn ook volwassenen dol op de trein. Je ziet altijd wel een glimlach als de trein een rondje heeft gemaakt.

Er is zelfs weleens een gast geweest van een bedrijf die zijn eigen wagonnetje heeft laten maken met het logo van het bedrijf. Als hij dan met zakelijke relaties kwam lunchen of dineren werd er trots gewezen dat zij hier hun eigen trein hebben. Dat zijn mooie verhalen om te vertellen!

Wie denkt dat alleen de NS problemen kan hebben met de herfst heeft het mis! haha!

Laat een persoonlijke boodschap achter

Wist je dat je een persoonlijke boodschap op de trein achter kunt laten? Er is een wagon waarop we een gevouwen a4-tje kunnen zetten met lampjes. Regelmatig worden er grappige teksten, felicitaties of andere boodschappen achtergelaten.

We kunnen deze bij de receptie a la minute uitprinten en op de trein zetten. Fotomomenten zijn dan gegarandeerd! Stuur jouw foto gerust naar ons door. Of plaats ze op Instagram en gebruik de hashtag #hooihuistrein. Dat vinden wij super leuk om te zien!

Wil je ook een persoonlijke boodschap achterlaten? Loop dan even naar de receptie, onze medewerkers helpen je graag.

Tijdens de feestdagen rijdt er overigens een speciale kersttrein, helemaal uitgedost met lichtjes, mooie kerstversieringen en een speciaal kerstdeuntje!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons