Maak kennis met Hooihuis medewerker Daniek - Het Hooihuis
De smaak van Daniek

De smaak van… Daniek

Bij Het Hooihuis proberen we onze gasten wekelijks te verassen met de lekkerste gerechten. Maar wat staat er bij onze medewerkers thuis eigenlijk op tafel? Wat is hun favoriete gerecht en hebben ze een specialiteit? We nemen een duik in de koelkast van Daniek. Daniek werkt bij Het Hooihuis in de bediening en geeft je graag advies over onze gerechten en bijpassende drankjes.

Bourgondisch, vegan of Hollandse pot: wat is jouw eet-stijl?

‘Mijn eet-stijl is #healthy! Ik vind het natuurlijk ook weleens lekker om een frietje te eten, maar ik probeer de basis zo gezond mogelijk te houden.’

Van chocolade tot pizza: heb jij een guilty pleasure?

‘Ik heb niet een specifieke guilty pleasure. Maar soms krijg ik na een lange werkdag wel echt een vreetkick. Dan eet ik zo’n beetje alles wat ik tegenkom. Soms ook dingen die ik normaal eigenlijk helemaal niet zou eten. Daar heb ik dan de volgende dag wel een beetje spijt van en dan let ik extra op mijn voeding.’

Welk gerecht zou je elke week kunnen eten?

‘Indonesische Rendang gemaakt door Bob (van broertje Bravo24) met sambalboontjes en witte rijst. Heerlijk!’

Wat komt er bij jou niet zo snel op tafel?

‘Vieze vettigheid en fabrieksproducten die (slechte) e-nummers bevatten zoals Maggi en Aromat. Ik geef gerechten liever op een andere manier meer smaak.’

De smaak van Daniek

Welk gerecht vind je écht niet lekker?

‘Ik lust eigenlijk alles wel maar je maakt me niet blij met gerechten zonder groente. Dan is de maaltijd voor mijn gevoel niet compleet.’

Waar komt jouw liefde voor eten en koken eigenlijk vandaan?

‘Mijn vader was ook een echte lekkerbek. De liefde voor goed eten zit dus in mijn genen, het komt vanuit mijn hart.’

Wat is jouw specialiteit in de keuken?

‘Ik vind het maken van verschillende soepen heel erg leuk. Je kunt hier eindeloos mee variëren en vaak kun je lekker veel groente erin kwijt. Super gezond dus! De ene keer maak ik bijvoorbeeld een zomerse gazpacho en de andere keer een Tom Kha Kai soep.’

Hoe vaak doe je boodschappen?

‘Maar één keer per week. Ik eet namelijk maar twee dagen per week thuis, dus dan hoef je niet veel in huis te halen.’

Welk product zouden mensen echt moeten proeven of kennen?

‘Onbekendere groenten en fruitsoorten zoals de kiwano (gehoornde meloen). De kiwano heeft wat weg van komkommer en meloen en komt uit Afrika. Je lepelt hem uit als een passievrucht. Heel erg lekker! En die kun je dus gewoon in Nederland kopen. Echt een keer proberen hoor!’

Wat is het lekkerste dat er ooit in jouw koelkast heeft gestaan?

‘Een fantastische fles Meursault wijn.’

Wat staat er eigenlijk altijd bij jou in de koelkast?

‘Magere yoghurt.’

Wat doe je met restjes uit de koelkast?

‘Uiteindelijk – heel erg zonde – gooi ik het weg. Ik zet restjes wel altijd in de koelkast om te bewaren. Maar als je niet vaak thuis eet, belandt het uiteindelijk in de kliko. Tenzij het de Rendang van Bob is natuurlijk!’

Heb jij dezelfde smaak als Daniek? Of eet je compleet anders? En wat is je favoriete Hooihuis gerecht? Volg ons op Facebook en laat het ons weten!

De smaak van Daniek

 

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons