Maak kennis met Hooihuis medewerker Luuk - Het Hooihuis
De smaak van Luuk

De smaak van… Luuk

Ons Hooihuis-team probeert gasten wekelijks te verassen met heerlijke gerechten en goede service. Maar welke producten hebben zij zelf het liefst in de koelkast staan? Waar kun je ze ’s nachts voor wakker maken en wat vinden ze écht niet lekker? We vroegen het deze keer aan Luuk. Luuk, broer van eigenaar Koen, is ooit bij het Hooihuis begonnen in de bediening en is na zijn studie in de rol van bedrijfsleider gegroeid. Inmiddels is hij zelf ook mede-eigenaar van ‘broertje’ Bravo24. Een kijkje in de koelkast van Luuk…

Italiaans, haute cuisine of fast food restaurant: wat is jouw eet-stijl?

‘Ik heb niet echt een voorkeur voor een specifieke keuken of een bepaalde eetstijl. Ik lust vrijwel alles en eet daardoor zeer divers. Ik ben overigens wel een echte visliefhebber en met de Japanse keuken zit je bij mij ook meestal wel goed. Daarnaast vind ik het wel belangrijk dat er aandacht aan een gerecht is besteed. Je proeft het er echt vanaf wanneer je met goede kwaliteit producten werkt. ’

Van hamburger tot paprikachips: heb jij een guilty pleasure?

‘Waar je me ’s nachts echt voor wakker mag maken, zijn witte boterhammen met kroketten, mayo en mosterd. Totaal niet culinair hoogstaand, maar wel súper lekker. Wanneer je me op een onbewoond eiland zet, is dat een van de dingen die ik echt zou gaan missen.’

Welk gerecht zou je elke week kunnen eten?

‘Sowieso sushi. Maar dan wel echt goede kwaliteit sushi, niet die simpele rolletjes uit de supermarkt. Ook hiervoor geldt weer dat je gewoon met de beste producten moet werken. Dat verschil proef je meteen.’

De smaak van Luuk

Welk gerecht vind je écht niet lekker?

‘Met kippenlevertjes maak je me echt niet blij, dat komt bij mij niet op tafel. Je zult dit ongetwijfeld ook heerlijk kunnen bereiden, maar ik vind de structuur maar niets.’

Waar komt jouw liefde voor eten en koken eigenlijk vandaan?

‘Dat zit denk ik toch echt een beetje in de familie, van mijn broers. Men zegt wel eens ‘waar je mee omgaat, daar word je mee besmet’. Zelf ben ik eigenlijk ook vanaf mijn eerste bijbaan met eten en drinken bezig geweest.’

Wat is jouw specialiteit in de keuken?

‘Ik maak graag een lekkere salade met krab, avocado, omelet, ijsbergsla, rice crispies, koriander en soja. Eigenlijk ook een soort sushi maar dan in saladevorm.’

Welk product zouden mensen echt moeten proeven of kennen?

‘Furikake. Dat is een Japans kruidenstrooisel. Het bestaat uit onder meer uit gedroogde vis, gedroogde groenten, zeewier en sesamzaadjes. Naast rijst wordt zo’n beetje alles er lekkerder van! Het is ook heerlijk bij zalm of tonijn.’

Wat is het lekkerste dat er ooit in jouw koelkast heeft gestaan?

‘Dat was een hele mooie ganzenleverterrine.’

Wat staat er eigenlijk altijd bij jou in de koelkast?

‘Goede, witte wijn.’

Wat doe je met restjes uit de koelkast?

‘Ik probeer dat soms in een wokgerecht of pasta te verwerken, maar dat lukt niet altijd.’

Kun jij net als Luuk ook niet zonder de witte boterham met kroket? Of eet je compleet anders? En wat is je favoriete Hooihuis gerecht? Volg ons op Facebook en laat het ons weten!

De smaak van Luuk

Hooihuis helden gezocht!

Zou jij net als Luuk ook een echte Hooihuis Held (jazeker met hoofdletter H) willen worden? Dat kan! Wij hebben op dit moment heel veel vacatures openstaan! Lees hier snel verder!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws