Stroopwafelparfait: hét lekkerste dessert ooit! | Het Hooihuis
Stroopwafelparfait Hooihuis

Hét dessert dat je beslist moet proberen: onze stroopwafelparfait

Als het gaat om de lekkerste Hooihuis nagerechten dan is de stroopwafelparfait groot favoriet bij velen. Dit oer-Hollandse dessert is niet alleen zeer geliefd bij onze Hooihuis fans maar ook bij onze medewerkers valt hij goed in de smaak. Dit heerlijke dessert bereiden we gemiddeld zo’n 600 keer per maand voor onze gasten. Genoeg redenen wat ons betreft om jullie wat meer over deze Hooihuis hardloper te vertellen in dit blog!

Weetjes over de stroopwafel

De eerste stroopwafels werden rond de negentiende eeuw in Gouda gemaakt. Vroeger stonden stroopwafels vooral bekend als het ‘banket der armen’. De koekjes werden namelijk gemaakt van het restdeeg van bakkerijen. Vervolgens werd hier wat water aan toegevoegd et voilà zo is de stroopwafel ontstaan.

Gelukkig zag men de potentie in van dit koekje en niet veel later werden de wafels met luxer boterdeeg gemaakt. Kon je vroeger de stroopwafels niet betalen? Dan bestelde je een zakje met koekkruimels. Dit waren de left overs van de koekrandjes die net buiten het wafelijzer vielen.

Vroeger hadden stroopwafels een diameter van zo’n 10 centimeter, tegenwoordig zijn ze in verschillende maten verkrijgbaar!

stroopwafelparfait

Bereiding van het lekkerste nagerecht van Roosendaal

Even terug naar ónze heerlijke stroopwafelparfait…. Wist je dat we in totaal anderhalve stroopwafel in het nagerecht verwerken? Daarnaast voegen we roomijs met karamel toe. Om het echt af te maken decoreren we het dessert natuurlijk met een aantal stroopwafelkoekstukjes én slagroom!

Het bijzondere aan het nagerecht is dat het écht Hollands is. En als er iets is waar je ons blij mee kunt maken….juist! Grappig weetje: in de afgelopen tien jaar hebben we de stroopwafelparfait één keer van de kaart afgehaald. Niet van lange duur, want we kregen namelijk zoveel commentaar, dat we het nagerecht maar snel terug op de kaart hebben gezet. Sindsdien is hij er nooit meer afgegaan!

Ook zin gekregen in dit Hooihuis nagerecht? Maak dan gelijk een online reservering en kom bij ons langs om dit heerlijke dessert te proeven!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons