Wild, oesters en pompoen: dit zijn de smaken van de herfst | Het Hooihuis
Herfst Hooihuis

Dit zijn de smaken van de herfst

De herfst is in aantocht. De blaadjes verkleuren, de temperatuur daalt en de dagen worden weer wat korter. Met de intocht van het nieuwe seizoen veranderen óók de producten waar wij mee koken.

Want zoals je waarschijnlijk weet, koken wij voornamelijk met heerlijke seizoensproducten. Dit maakt uit eten gaan bij het Hooihuis zoveel leuker en veelzijdiger ;-)! Benieuwd wat je dit herfstseizoen op je bordje bij Het Hooihuis kunt verwachten? Wij hebben een aantal seizoensproducten voor je op een rij gezet, zodat je alvast in de herfststemming kunt komen!

De herfst is een van de rijkste seizoenen voor de keuken. Alle gewassen zijn volgroeid of komen eraan. Koolsoorten, pompoenen, paddenstoelen in allerlei soorten. Maar ook is dit het seizoen van wild, stoofpotten en volle soepen. Al deze producten samen met gezellig binnen bij de haard en een heerlijk bockbier, mooie port of stevige rode wijn maakt het afscheid van de zomer ineens niet meer vervelend.

Herfstsfeer Hooihuis

Onze houtblokken staan al klaar voor goede herfstvuren!

Herfstproducten

September is een echte overgangsmaand. Een deel van de groenten zijn zomers. Daarnaast komen er steeds meer herfstingrediënten in de supermarkt te liggen en in restaurants op de menukaart te staan. Denk daarbij aan producten als vijgen, noten en bessen, truffels, pompoen en diverse winterse groenten als kool, paddenstoelen en spruiten. Maar ook wild, vis en overheerlijke stoofgerechten mogen uiteraard niet ontbreken. Lang leve de herfst!

Wij zijn wild van wild!

In de keuken werken wij zoveel mogelijk met echt wild uit Europa. Maar wist je dat veel wild tegenwoordig geen wild meer is? Met name in Australië heb je veel boerderijen waar wild zoals herten gefokt worden. Dit merk je terug in de smaak. De smaak van echt wild is veel intenser en verfijnder. Ondanks de wat hogere prijs werken we dus zoveel mogelijk met Europees wild.

De oesters zijn weer terug van weggeweest!

Ook is september de maand voor oesters. In deze periode kun je uiteraard weer heerlijk van deze lekkernij smullen bij Het Hooihuis. Wij serveren échte Zeeuwse oesters die zilt en fris van smaak zijn. We serveren ze naturel met peper en citroen of licht gegratineerd.

Oesters Hooihuis

De Zeeuwse oester hebben we in 2 soorten. De wilde en de platte. De platte is van origine een Zeeuwse oester. De wilde is van origine een Japanse soort welke in de Zeeuwse wateren terecht is gekomen toen er een hardnekkige ziekte onder de platte oester heerste. De platte oester was zo nagenoeg uitgestorven.

Wilde oesters: toffe oesters weetjes!

De wilde oester noemen we ook wel creuse en heeft een ruwe schelp en is ovaal van vorm. De Zeeuwse platte is rond en heeft een veel gladdere schelp. De maat van deze oester wordt aangeduid met nullen. De meest verkochte is 000 oester. De Zeeuwse oester is een werkelijke delicatesse en is mooi ziltig en romig van smaak. Bij het Hooihuis serveren we beide soorten. Het seizoen van deze oesters loopt van september tot en met maart ongeveer. Van april tot en met augustus is de oester ‘melkig’ in verband met de voorplanting. Gedurende deze periode serveren we oesters uit Frankrijk.

Hooihuis herfst menukaart

Onze koks zijn uiteraard al volop bezig om nieuwe heerlijke herfstgerechten te bereiden voor de herfst menukaart. Over een paar weken is de kaart gereed en dit laten we je uiteraard weten! Naast de herfstgerechten zorgen wij natuurlijk ook voor heerlijke wijnen die perfect bij het seizoen passen.

Herfst Hooihuis

Laat je verrassen door de smaken van herfst bij Het Hooihuis! Tot snel!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons