culinaire rondreis

Gewoon bij Het Hooihuis: een rondreis door Europa in 12 gerechten

Blijf jij deze zomervakantie thuis? Je kunt óók gewoon een culinaire rondreis door Europa maken op het terras van Het Hooihuis. We zetten al ons internationale lekkers voor je op een rij. Welk gerecht zou jij wel willen proeven?

Italiaanse keuken: culi italia

Vraag een aantal mensen naar hun favoriete wereldkeuken en je zult ongetwijfeld een paar keer ‘Italiaans’ voorbij horen komen. De pizza’s, de pasta’s, il dolce e il gelato… Ook bij Het Hooihuis laten we ons graag inspireren door de Italiaanse keuken. Deze Italiaanse gerechten kun je op onze menukaart vinden. Buon appetito!

Broodje carpaccio met truffelmayonaise
Kies je versgebakken boterham en laat hem beleggen met heerlijk dungesneden carpaccio van Angus-lende. Je kunt kiezen uit witbrood, maisbrood of waldkornbrood. De truffelmayonaise, rucola, Parmezaanse kaas, olie en kappertjes maken dit Italiaanse feestje af.

Burrata & tomaat
Bestel de burrata en tomaat als maaltijdsalade of als voorgerecht. Proef Italië met deze combinatie van romige mozzarella, tomaten, basilicum, olijfolie en balsamico.

Fregola
Waan je op Sicilië met deze Siciliaanse pasta met tomaat, mozzarella, basilicum en Mediterrane groenten. Buonissimo!

Spaghetti bolognaise
Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Deze klassieke pasta is speciaal voor de kleine smulpaapjes. Zo kunnen zij ook volop meegenieten van de Italiaanse vakantiesferen.

Negroni cocktail
Proef de cocktail van nu. De Negroni is gemaakt van Campari, rode vermouth en gin. Hij is bedacht door Graaf Camillo Negroni uit het prachtige Florence.

Spaanse keuken: let’s get Spanish

Het land van de tapas, sangria en paella. Gezellig met een grote groep aan tafel verschillende hapjes delen. Ook met de Spaanse keuken krijg je direct dat fijne, Bourgondische vakantiegevoel!

Spaanse charcuterie
Kies als voorgerecht voor onze selectie van de fijnste vleeswaren uit Spanje. Deze bestaat uit Iberico ham, Serrano ham, Cecina de Leon, Bellotta-salcisson en ‘als kers op de taart’: olijven.

Groene gazpacho
De officiële frisse gazpacho wordt gemaakt van tomaat en komkommer. Wij hebben onze eigen Hooihuis-variant erop gemaakt. Net zo fris, maar nu boordevol groen. In onze gazpacho vind je avocado, komkommer, munt, limoen, spinazie, maïs en pistachenootjes.

T is groen en bizar lekker #gazpacho

A post shared by odettedekoning (@odettedekoning) on

Solomillo
Vers van de grill: een top steak van het Bellota Iberico varken, geserveerd met een kruidenboter van oregano, citroen en knoflook en seizoengarnituur. Een feestje!

Uit de “buurt”

Meer interesse in de culinaire activiteiten van onze buurlanden? Ook in de Engelse, Duitse en Franse keuken doen we regelmatig inspiratie op.

Veggie Wellington
Beef Wellington is een echte Engelse klassieker. Het gerecht van runderbiefstuk in bladerdeeg is vernoemd naar de eerste hertog van Wellington. Wij hebben een veggie variant op het menu die minstens zo lekker is. Lees: kastanjechampignons, spinazie en bospenen verpakt in bladerdeeg en in de oven gegaard. Als finishing touch: schuim van basilicum.

Flammkuchen
Flammkuchen is eigenlijk een Duitse variant op pizza. De smaak en textuur van de bodem is wel anders, het deeg is erg dun en daardoor lekker knapperig. Voor de kids hebben we flammkuchen ‘pizza style’ als voorafje op het menu staan.

Champagne
Drankjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken aan de culinaire road trip. Wist je dat Pol Roger de favoriete champagne was van Sir Winston Churchill? Dit is het perfecte drankje als je iets te vieren hebt, je “thuisvakantie” bij Het Hooihuis bijvoorbeeld.

Weizen Bier
Ook voor een witbiertje van onze oosterburen kun je terecht op het terras van Het Hooihuis. De sprankelende frisse Ayinger Brauweisse zal indruk maken op elke tarwebierkenner.

Bekijk onze menukaart voor nog meer lekkere gerechten! Ook zo’n zin gekregen in een culinaire rondreis bij Het Hooihuis? Reserveer dan direct een tafeltje online! Of bel ons even op het nummer: 0165-537902.

Smakelijke vakantie!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws