Hooihuis nieuws | De populairste Hooihuis gerechten
favoriete Hooihuis gerechten

10 Hooihuis gerechten waar wij blij van worden

In een eerder blog deelden wij al de 10 Hooihuis dingen waar wij blij van worden. Zo kun je ons blij maken met een gezellig vuurtje, ons terras en onze Hooihuis evenementen. Maar wij hebben ook een aantal Hooihuis gerechten waar je ons en natuurlijk onze gasten heel blij mee kunt maken! Wij hebben de 10 lekkerste Hooihuis gerechten voor je op een rij gezet. Welk gerecht zou jij nog willen toevoegen aan dit lijstje?

1. Kreeften-vissoep

Onze kreeften-vissoep is super populair en valt werkelijk bij iedereen in de smaak. Wist je dat wij per week zo’n 80 liter kreeften vissoep per week maken? Dit is zo’n 350 liter per maand en maar liefst 4.200 liter per jaar. In de afgelopen 10 jaar is dit dan in totaal zo’n 35.000 liter geweest!

2. Hooihuis twaalfuurtjes

Tijdens de lunch serveren we onder andere Hooihuis twaalfuurtjes. Dit zijn lekkere lunchgerechten met verschillende soorten beleg. We hebben een Hooihuis twaalfuurtje van vis en een twaalfuurtje met vlees! Door de variatie tussen de verschillende lekkernijen zijn de Hooihuis twaalfuurtjes zeer gewild!

Hooihuis twaalfuurtje

3. Hooihuis club sandwich

Ook zo’n lunchgerecht waar wij absoluut niet zonder kunnen: de Hooihuis club sandwich. Lekker om de flinke honger te stillen. Op de club sandwich kun je onder andere kipfilet, gebakken Zeeuws spek, reypenaer v.s.o.p., trostomaat, Hollandse sla, een à la minute gekookt eitje en mayonaise vinden.

Hooihuis club sandwich

4. Carpaccio

Een goede carpaccio is natuurlijk nooit weg! Een carpaccio met lekkere rucola en parmezaanse kaas behoren absoluut tot onze favoriete Hooihuis gerechten!

Hooihuis favorieten

5. Lekker kippetje

Wij serveren heerlijke kippetjes met twee verschillende kruiden. De kippetjes zijn dan ook een van de meest bestelde gerechten bij Het Hooihuis. Het scharrelkippetje wordt oven gegaard en gekruid met bbq-chili kruiden. Ook serveren we heerlijke seizoensgarnituur.

Hooihuis favorieten kippetje

6. Ribeye

Van onze grainfed ribeye van de grill loopt bij iedereen het water in de mond. De ribeye serveren we met zoete aardappel, een lekkere kruiden crème fraîche, seizoensgroenten en chimichurri of peperoncinosaus.

7. Giga Gamba’s

Onze Giga Gamba’s mogen natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Onze Giga Gamba is een seizoensspecial en zijn alleen maar tijdens bepaalde momenten bij Het Hooihuis verkrijgbaar.

Giga gamba's

8. Mosselen

Tijdens de zomermaanden zijn de Zeeuwse jumbo mosselen razend populair! Lekker met zijn alle smullen van een grote pan, wie wil dat nou niet?

het hooihuis mosselfeesten

9. Hooihuis stroopwafelparfait

Onze stroopwafelparfait is uitermate populair bij onze gasten! Logisch want dit heerlijke nagerecht is werkelijk om te smullen. Wist je dat wij dit toetje weleens van onze menukaart hebben gehaald? Daar waren niet alle gasten even blij mee, dus hebben we hem na 1 week maar snel terug op de kaart gezet.

10. Appeltaart in een glas

Heb je onze appeltaart in een glas weleens geproefd? Dit toetje met vanille crème, appeltjes, boerenjongens, roomijs en een crumble van harde wener moet je absoluut eens geprobeerd hebben!

WhatsApp WhatsApp ons