Fruits de Mer: het is er weer tijd voor! - Hooihuis
Fruits de mer

Fruits de Mer: het is er weer tijd voor!

Hèhè het is weer zover: héél de maand april kun je bij Het Hooihuis genieten van heerlijke Fruits de Mer gerechten. Gerechten waar veel Hooihuis fans ieder jaar weer met smart op zitten te wachten. Van oesters en wilde reuze gamba’s tot aan verse kreeften, schelpen en garnalen. Het gaat beslist weer een mooi feestje te worden! Benieuwd wat er allemaal op de menukaart te vinden is? Wij vertellen het je graag!

Natuurlijk kun je ook kiezen uit andere gerechten op onze menukaart! Vanaf nu kun je hier ook weer heerlijk lamsvlees en asperges op terug vinden.

Miranda heeft haar best weer gedaan

Onze chef-kok Miranda is zelf ook helemaal weg van deze prachtige lekkernijen en weet ze dan ook op de beste wijze te bereiden en serveren. Wist je dat schaaldieren nu op hun verst zijn?

Miranda: “Ik haal de producten waarmee we deze maand werken zoveel mogelijk uit Zeeland”.

Bij heerlijk peuzelen hoort uiteraard ook een prachtig glas wijn, die hebben we heel toevallig ook naar ieders smaak.

Fruits de mer

Voor de oplettende kijker: je vindt geen mosselen in de fruits de mèr maand. Het mosselseizoen is namelijk voorbij!

Hooihuis oesters

Wat je wel op het menu kunt vinden, zijn heerlijke Zeeuwse platte oesters met een rijke zachte-zilte smaak. 

Hooihuis kreeft

Kreeft mag uiteraard niet ontbreken in een Fruits de Mer menu! We serveren de kreeft gekookt in een kruidige bouillon en gegratineerd met roomboter, kruiden, knoflook en Parmezaanse kaas. Kies je een van de twee of neem je 2 halve met beide bereidingen hmmmmm, goed idee?

gamba's hooihuis

Grote garnalen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt diverse soorten op onze menukaart vinden. Ook Gamba’s behoren tot deze familie. We hebben op “Gambagebied” natuurlijk een naam hoog te houden. Daarom serveren wij wilde white gamba’s welke een veel betere kwaliteit hebben als de gekweekte tiger gamba’s. Meer smaak en een betere structuur omdat ze langzamer groeien en in het wild hun voeding vinden. Lekker à la plancha geserveerd met venkel, tomaat, limoen en Spaanse peper.

Samen smikkelen van een Plateau Prestige

Keuze stress? Dan is onze Fruits de Mer plateau beslist een aanrader. Lekker samen de hele avond peuzelen en genieten van de verschillende schaal- en schelpdieren. Voorheen serveerden we deze plateau’s in één keer. Dit jaar doen we het anders en serveren we een koud en een warm gedeelte. Warm wat warm het lekkerst is en koud wat koud hoort: zo blijven de producten op hun best. Ook kun je deze prestige schotel dit jaar per persoon bestellen, wel zo toegankelijk.

Fruits de mer

Fruits de mer

Wat drinken we erbij?

Onze wijnkenners hebben een aantal aanraders die perfect passen bij onze Fruits de Mer gerechten. Wat dacht je van een Sparkling Sauvignon Blanc? Dit is een frisse mousserende wijn uit Zuid Afrika, lekker als aperitief met een paar oesters.

Naast deze “sparkling” hebben we natuurlijk nog heel veel ander lekkers. Op de fruits de mer pagina vindt je dan ook luxe wijnen per glas bij deze luxe gerechten.

Fruits de mer hooihuis

Ben je op zoek naar een goede wijn bij kreeft? Dan is de Viognier Corette een echte match! Kreeft heeft iets licht zoets en de Viognier sluit hier mooi bij aan. Rias Baixas is een gebied aan de Atlantische kust van Noord Spanje. Hier springen de zeevruchten vanuit zee zo op je bord dus past deze wijn met haar imago vanzelf bij alle deze gerechten. Liever wat stevigers? Ga dan voor de Chardonnay Lorens van Lodali. Deze belegen witte Langhe wijn komt uit onze favoriete Piëmonte streek en past heel goed bij alle gerechten van deze “het-is-er-weer-tijd-voor” maand gerechten.

Fruit de mer dranken

Ook zoveel zin gekregen in onze heerlijke Fruits de Mer gerechten? Maak dan online een reservering of bel ons op het nummer: 0165537902.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons