vis gerechten canner kreeft hooihuis

13x de lekkerste gerechten voor liefhebbers van vis

Word jij helemaal blij van de zilte smaak van mosselen, oesters of een mooi stukje tonijn tataki? Dan gaan alle visgerechten op onze menukaart je zeker bekoren. Van Giga Gamba Festijn tot Twaalfuurtje of een heerlijke kreeften-vissoep als voorgerecht. We got it all!

4x lunchen met vis

Visliefhebbers die ’s middags bij Het Hooihuis komen lunchen, kunnen kiezen uit een breed scala aan vissoorten. Bij het Twaalfuurtje krijg je een heus visassortiment voorgeschoteld, maar je kunt natuurlijk ook voor garnalen in een krokant jasje gaan.

Twaalfuurtje vis
Kun je niet goed kiezen uit al die lekkere gerechten? Dan valt het Twaalfuurtje zeker in de smaak. Die bestaat uit een boterham met spiegelei, een boterham met garnalenkroket, een ½ broodje gerookte zalm, een ½ broodje krabsalade, een kopje bisque en een fris slaatje.

vis gerechten twaalfuurtje hooihuis

Noorse zalm
Zalmfans kunnen genieten van bruschetta (yum!) met gerookte Noorse zalm, knapperige venkel, courgette en spinazie.

Garnalen kroketten
Zin in een lekkere snack? Dan zijn de Hollandse garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie en remoulade een goede keuze.

Zalm/scampi salade
Voor de nodige groentjes hebben we een goedgevulde salade met gerookte zalm, scampi, avocado, venkel en sinaasappel-dragon dressing. Sla je slag!

6x voorgerechten met vis

Ook voor een heerlijk 2 of 3-gangenmenu kun je natuurlijk bij ons aanschuiven. In de voorgerechten vind je ontzettend veel variatie in verschillende vissoorten. Oesters, zalm, kreeft, tonijn: het is er allemaal. Je kunt kiezen voor Ons Menuuke, dan heb je een voor-, hoofd- en nagerecht voor 32,50 euro. Of maak een keuze uit de ‘Super Smakelijke’ à la carte gerechten.

4 oesters
Je houdt ervan of niet: oesters. Nog nooit gegeten? Probeer dan zeker onze triploïde zomeroesters met citroen.

Frisse zalm
Ook tussen de voorgerechten vind je heerlijke zalm. Deze is gemarineerd in citrus, sherry, gember en soja. We serveren de zalm met grapefruit, komkommer, lente-ui, zalm kaviaar, gepofte rijst en mousse van gerookte zalm.

Kreeften-vissoep
Soepje vooraf? Kies dan voor huisgemaakte bisque, met verschillende vissoorten en schaal- en schelpdieren. De bisque wordt geserveerd met toast en ansjovismayonaise.

Fotografie nieuw magazine en nieuwe site #hooihuis #lekker #food

A post shared by Het Hooihuis (@hethooihuis) on

Voorgerechten à la carte

Tataki tonijn
Op de Super Smakelijke à la carte menukaart vind je tataki tonijn. Deze tonijn is licht geroosterd en garneren we met radijssoorten, furikake (dit is een Japans kruidenmengsel), soja, sesam, komkommer en wasabi mayonaise.

Zeeuwse vrienden
Als tweede op de à la carte kaart staan de ‘Zeeuwse vrienden’. Een assortiment van verschillende schaal- en schelpdieren met een kopje bisque. Het gerecht bestaat uit oesters, een halve Canner kreeft en roergebakken scheermessen en mosselen met knoflook en kruiden.

Mini garnalenkroketjes
Bij Het Hooihuis vinden we het leuk om de kinderen ook de ervaring van écht uit eten te laten beleven. Daarom vind je op de kindermenukaart lekkere culinaire gerechtjes. Zoals de mini garnalenkroketjes met Hollandse sla en tomaatjes.

3x hoofdgerechten met vis

Begin je al te watertanden van al deze heerlijkheden? Heel goed! We hebben namelijk ook nog drie vissige hoofdgerechten voor je in petto.

Zeewolf
Eentje in de categorie: ‘die wil je liever niet in het wild tegenkomen’. Maar lekker dat hij is! De dikke filet van zeewolf serveren we met Zeeuwse lamsoren, mosseltjes en kreeftenschuim.

Pannetje mosselen
Het mosselseizoen is aangebroken! De komende weken geniet je van je van heerlijke gekookte Zeeuwse mosselsen. We serveren de mossels met klassiek garnituur, sausjes en verse friet!

Sliptongen
De sliptong kun je als Ons Menuuke bestellen of à la carte, wanneer je iets meer trek hebt. Op je bord vind je dan twee grote gebakken Noordzee sliptongen met remouladesaus, citroen en peterselie. Ook de kids kunnen gewoon mee-eten. Op de kindermenukaart staat sliptong filet met spinazie a la crème.

vis gerechten sliptongen hooihuis

Giga Gamba Festijn en Mosselfeesten

Breng ook eens een bezoekje aan onze speciale gamba- en mosselevenementen. Een eetfestijn in de tuin van Het Hooihuis: dát is het Giga Gamba Festijn. De voorwaarde voor dit fijne feestje vol gezelligheid is heerlijk zomers weer. Dan gaan de barbecues spontaan aan en kun je genieten van een heerlijke zomeravond met culinair tintje. Wanneer het Giga Gamba Festijn plaatsvindt, weet je nooit. Een extra goede reden om onze Facebookpagina regelmatig te bezoeken! Meer een fan van Zeeuwse jumbo-mosselen? Bezoek dan eens onze traditionele Hooihuis mosselfeesten in de zomer. Op zondagmiddag onbeperkt snoepen van mosselen. Heerlijk.

En, welk visgerecht ga jij de volgende keer als eerste bestellen?

Gerelateerde berichten

Meer nieuws