Juli is Giga Gamba Maand: lees alles over onze gamba's! | Het Hooihuis
Gamba festijn Roosendaal Hooihuis

Juli is Giga Gamba Maand: lees alles over onze gamba’s!

Wegens het enorme succes van onze Giga Gamba Festijn elke zomer, staat dit jaar de hele maand juli in het teken van Giga Gamba’s. Dat houdt in dat je op onze menukaart nu de lekkerste gamba gerechten vindt. Maar waar halen we onze gamba’s eigenlijk vandaan en hoeveel gamba’s worden er in een maand tijd ongeveer gegeten bij het Hooihuis? Je ontdekt het in dit blog!

Gamba’s, garnalen en scampi’s: zoek de verschillen

Scampi’s, garnalen, langoustine en gamba’s. Wat is nu eigenlijk het verschil? Allereerst is dat zeer afhankelijk van het land waar je ze bestelt. Maar kortweg zijn langoustines (of Noorse kreeft) kreeftachtigen met scharen, die in het Italiaans ook wel scampi worden genoemd. Gamba’s zijn familie van garnalen. Ze zijn flink groter en vleziger dan bijvoorbeeld de Hollandse garnaal en zoetig van smaak. Gamba’s zijn over het algemeen licht en grijzig van kleur, maar door de verhitting op onze Ofyr worden ze mooi roze. De gamba’s die we bij het Hooihuis serveren, worden met name gevangen rond het Afrikaanse continent. In de hele maand juli verwachten we dat er wel zo’n 800 kilo gamba’s gegeten gaat worden, dat is exclusief de gamba’s tijdens het Giga Gamba Festijn.

Stan Giga Gamba Feest

Gamba’s op het menu

De witte gamba’s die we gebruiken in onze gerechten hebben een beetje een zoetje zoals de langoustine. Dit maakt ze extra lekker! We bereiden ze op verschillende manieren. Tijdens het Giga Gamba Festijn komen ze rechtstreeks van de Ofyr. Maar op onze speciale Giga Gamba Maand menukaart vind je bijvoorbeeld ook gamba bitterballen en bisque.

Een echte aanrader deze maand is de Giga-delen-Gamba plank. Je kunt dan met twee personen genieten van verschillende gerechtjes, zo proef je van alles wat! Op de plank vind je de bisque, een mini slaatje met garnalen en bitterballen, gamba staartjes met zeekraal en een romige bieslooksaus en ‘White Gamba’s a la plancha’. Smullen maar.

Giga Gamba Maand

On the side: extra lekker bij onze gamba’s

Voor een echte smaaksensatie combineer je de gamba gerechten met lamsoren en zeekraal uit onze moestuin. Daarvan zitten we nu middenin het seizoen. Op het gebied van drankjes kunnen we echt de Mar de Frades Albariño aanraden. Een heerlijk frisse wijn uit de Rias Baixas met een zilte hint. Dat matcht perfect bij vis-, schaal- en schelpdieren! Voor de bierliefhebbers hebben we La Trappe Witte trappist. Een fijne dorstlesser, die zacht moutig, licht zurig én prikkelend is. Of kies voor de nieuwe zomercocktail: Loopuyt gingerbeer met een shot Loopuyt gin.

Kom jij deze maand genieten van de heerlijke gamba’s? Reserveer snel een tafeltje door te bellen met 01655-37902 of reserveer online. Uiteraard is het binnenkort ook Giga Gamba Festijn! Maar die datum verklappen we binnenkort…

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons