Hooihuis Boven: private dining met je eigen groep - Hooihuis
Hooihuis Boven

Hooihuis Boven: private dining met je eigen groep

De meeste Hooihuis fans weten het vast nog wel… In onze beginjaren serveerden we bij ons ‘Boven’ exclusievere gerechten. In de beginjaren was het hier heerlijk vertoeven met mooie gerechten en fijne wijnen.

Na onze grote verbouwing in 2017 bleef ons ‘Boven’ eigenlijk over. Zonde, want het is natuurlijk een prachtige mooie ruimte. De afgelopen jaren hebben we daarom goed nagedacht over hoe we deze ruimte het best kunnen benutten.

En jawel, de oplossing hebben we gevonden! Daar vertellen we je graag over in dit blog.

Het Hooihuis bestaat al 12,5 jaar en boven is het interieur niet veel aangepast. Dus werd het tijd om de handen uit de mouwen te steken. We hebben na de grote verbouwing van 2,5 jaar geleden goed nagedacht wat we met de ruimte van boven wilden gaan doen.

Het Hooihuis Boven idee

“Hooihuis Boven is een hele mooie ruimte met veel licht en een prachtige keuken”, aldus Koen. “Ook na de verbouwing moeten we jammer genoeg nog steeds vaak gasten teleurstellen, omdat al onze tafels gereserveerd zijn en dat is zonde. Wat dat betreft is het geen overbodige luxe om de ruimte boven weer functioneel te maken.”

“Er zijn diverse ideeën aan te pas gekomen. Maar uiteindelijk hebben we besloten om zo dicht mogelijk bij het huidige Hooihuis te blijven.”

We kwamen al snel tot de conclusie dat de ruimte perfect is voor gezelschappen die iets willen vieren of een eigen ruimte willen hebben. Maar dan wel in een echte restaurant sfeer. Mooi, gezellig, huiselijk en sfeervol eten en drinken.

De metamorfose van Hooihuis Boven

Om dit te verwezenlijken, is er een flinke verbouwing aan te pas gekomen. Koen: “De installaties zoals de keuken, bar en toiletgroepen zijn met een kleine opfrisbeurt en wat onderhoud hetzelfde gebleven. Echter het interieur heeft een flinke metamorfose gekregen. Daarvan hebben we werkelijk alles onder handen genomen.”

“Zo hebben de plafonds een akoestische spuitlaag gekregen, de vloer is opnieuw aangesmeerd en wanden zijn weggehaald. Op de ronde wanden is een mooie leemstuc aangebracht. Verder zijn alle meubelen nieuw en de keuken heeft een mooi open karakter gekregen.”

Groepsarrangement roosendaal

Ook Lisette is nauw betrokken geweest bij dit project, want inmiddels heeft ze flink wat ervaring opgedaan tijdens de verbouwing in 2017.

Het interieur van Hooihuis Boven

Lisette is samen met de ‘huisarchitect’ Peter van Noort en styling vriendin Judith stap voor stap tot een mooi plan gekomen. “De meubelen zijn daarbij behoorlijk bepalend voor de sfeer. Die hebben we dan ook in samenspraak met de deskundigen van Satelliet meubelen in Breda gekocht”, aldus Koen.

Belangrijk in de styling van Hooihuis Boven zijn de frisse, natuurlijke tinten en materialen.

De keuken is beslist een eyecatcher: die is namelijk werkelijk het middelpunt van de ruimte. “Gasten kunnen letterlijk op de handen van onze koks kijken hoe de gerechten bereid worden.

Hooihuis Boven Roosendaal

Ook zijn er leuke details te vinden zoals onze originele oude Berkel snijmachine, Delfts Blauwe bordjes en andere Hollandse items.”

Hooihuis Boven

Voor wie is Hooihuis boven geschikt?

Hooihuis Boven kun je zien als het zusje van onze Tipi Tent. De arrangementen die we in de Tipi Tent aanbieden zijn nu óók in dezelfde stijl te reserveren bij ons Boven in een iets luxere setting.

“Groepen vanaf minimaal 30 tot maximaal 75 personen kunnen er terecht voor de zogenaamde walking diners. Met leuke kleine gerechtjes die onbeperkt geserveerd worden met een uitgebreid all inclusive dranken arrangement. De gerechtjes serveren we op compleet nieuw servies zodat ze nog beter tot hun recht komen.”

Hooihuis Boven

Hooihuis Boven is uitermate geschikt voor bedrijfsetentjes of familie diners.

Ook hebben we gelegenheid tot het organiseren van condoleances of jubileum recepties met diverse mogelijkheden in hapjes.

Nieuwsgierig wat we Boven serveren? Bekijk dan het Hooihuis Boven Menu.

Uitbreiding van de Hooge Thee

“Ook zijn we bezig met de uitbreiding en update van onze befaamde Hooge Thee. Misschien heb je het al vernomen, maar we hebben 2 patissiers aan onze Hooihuis familie toe mogen voegen. De patissiers hebben super veel talent en ervaring op het gebied van zoete lekkernijen”, aldus Koen.

“Als dit binnenkort is uitgewerkt wordt Hooihuis Boven wellicht ook wel onze Hooge Thee lounge. Maar daarover binnenkort meer ;-)!”

Op dit moment kun je Hooihuis Boven bereiken via de grote trap bij de entree. Komend jaar zal deze worden aangepast tijdens onze volgende verbouwing. De trap wordt dan vervangen en daarnaast komt er een lift voor minder valide mensen. Dan wordt Hooihuis Boven nog bereikbaarder.

Thema-avonden

Tot slot gaan we Hooihuis Boven inzetten voor culinaire thema-avonden. Denk daarbij aan wijn-spijs avonden die uiteraard aansluiten op onze seizoenen en onze maandthema’s.

Nieuwsgierig geworden?

Kom gerust een kijkje nemen bij ons Hooihuis Boven! We zijn er enorm trots op en we kijken er naar uit om diverse groepen te verwelkomen.

WhatsApp WhatsApp ons