Dé legendarische Hooihuis Club Sandwich (en hoe je hem maakt) - Hooihuis
Hooihuis club sandwich

Dé legendarische Hooihuis Club Sandwich (en hoe je hem maakt)

Heb je eigenlijk niet zoveel tijd maar heb je toch zin om lekker te lunchen? Dan bieden de ‘halfuurtjes’ op ons lunchmenu een uitkomst. Eén van die halfuurtjes is de Hooihuis Club Sandwich, deze stilt flinke honger en is één van onze best lopende gerechten.

Hooihuis hardloper

En daar zijn we best een beetje trots op, want culinair journalist Johannes van Dam (van De Dikke Van Dam) beschouwde de club sandwich niet voor niets als de ultieme test voor de kwaliteit van een restaurant. In dit blog vertellen wij je veel meer over deze Hooihuis hardloper!

Hooihuis club sandwich

Geschiedenis van de club sandwich

Wie een goede sandwich in elkaar kan zetten, scoort punten. Over wie de originele bedenker is van de club sandwich, doen verschillende verhalen de ronde. Vrij zeker is dat de club sandwich rond het einde van de negentiende eeuw als eerste is gespot en dat dit ergens in de Verenigde Staten is geweest. De ene theorie beweert dat de opgestapelde boterhammen als eerste in de Union Club of New York City zijn geserveerd. Volgens een andere ‘legende’ is de lunch ontstaan in een exclusieve gokclub in Saragota Springs, New York.

Oudste club sandwich recept

Wie of waar het ook is geweest, het was een heel goed idee, want meer dan 100 jaar later staat de club sandwich nog steeds op vele menukaarten. Het oudste recept is beschreven in het kookboek ‘Good Housekeeping Everyday Cook Book’ uit 1903. De omschrijving is zoals we de traditionele club sandwich kennen: geroosterd brood, plakjes bacon, kip of kalkoen, tomaat, sla en mayonaise. Het lunchgerecht lijkt daarmee erg op de BLT sandwich (bacon, sla, tomaat). Tegenwoordig kent de club sandwich allerlei varianten. Bijvoorbeeld met een eitje (Breakfast Club), rosbief, kaas of een veggie variant met hummus en avocado.

Zolang er maar gestapeld wordt!

Club sandwich Hooihuis

Hooihuis Club Sandwich: lekker uit de streek

Ben jij ook zo’n fan de Hooihuis Club Sandwich? We zullen je een paar geheimen over onze trots verklappen….

Belangrijk om te weten, is dat wij al onze gerechten met de beste verse (Hollandse) producten bereiden. Het liefst koken we met streek- en seizoensproducten. Zo vind je op onze club sandwich geen bacon, maar Zeeuws spek. De originele ingrediënten – geroosterd brood, kipfilet, trostomaat, Hollandse sla en mayonaise – vind je ook terug in ons recept. Maar om het éxtra lekker te maken, voegen we Reypenaer VSOP toe: deze kaas is het paradepaardje van Reypenaer en is maar liefst twee jaar gerijpt. Onze finishing touch? Een à la minute gekookt eitje on top. Heb jij hem al ‘getest’? Welkom bij de club!

Heb jij ook trek gekregen in een lekkere Hooihuis Club Sandwich? Maak dan hier gelijk online een reservering. Of bekijk de Hooihuis lunchkaart om alle lunchgerechten te bekijken.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons