Het Hooihuis is jarig: een terugblik op 10 jaar Hooihuis - Hooihuis
Restaurant Het Hooihuis Roosendaal is jarig

Het Hooihuis is jarig: een terugblik op 10 jaar Hooihuis

Op 25 maart 2017 bestaat Het Hooihuis exact 10 jaar! De 10 jaar zijn wat ons betreft voorbij gevlogen. Vooral als we de foto’s erbij pakken beseffen we maar al te goed dat er in de afgelopen 10 jaar gigantisch veel is gebeurd! In dit blog blik ik (Koen) terug op 10 jaar Hooihuis en kijk ik terug op een mooi stukje geschiedenis.

Een terugblik op 10 jaar Hooihuis: hoe het 10 jaar geleden begon…

Na een avondje squash bij Sieben squashcentrum sprak eigenaar Ewald mij aan. Het recreatiepark aan de Stok in Roosendaal was toen volop in ontwikkeling. Volgens hem zou er binnen het bestemmingsplan 1 zelfstandige horecavergunning vergeven worden. Een groot parkeerterrein voor de deur en een snelweg ernaast precies tussen wereldhavens Antwerpen en Rotterdam. Goed bereikbaar voor diverse middelgrote steden als Roosendaal en Bergen op Zoom. Een groot kavel met veel mogelijkheden zonder overlast voor omwonenden… Ik was meteen enthousiast!

Koen en Lisette Bakker

We moesten de plannen staken

Dit speelde allemaal in 2003/2004. Lisette en ik waren toen nog maar kort aan het ondernemen en we moesten op zoek naar investeerders. Na een klein jaar moesten we helaas onze plannen staken. Het binnenhalen van investeerders en de kosten die wij maakten werden te hoog. Even een pas op de plaats en later op zoek naar een tussenstap. Een bestaand horecabedrijf overnemen dan maar? Bijna was dit gelukt, echter toen kregen we onze eigen zaak niet verkocht en moeten we ook van deze koop afzien.

Toch gelukt?

In 2005 werden we alsnog benaderd door een investeerder. Hij wist van onze plannen, omdat ik weleens had geïnformeerd naar financiële hulp. Hij had erover nagedacht en kwam (een jaar later) alsnog tot de conclusie dat het wellicht ook voor hem een mooie investering kon zijn. De gesprekken begonnen en toen ging het in een keer best snel. De plannen werden uitgewerkt. Iedereen was sceptisch, want 170 zitplaatsen, buiten het centrum, kan dat wel? Ambitieus, maar gelukkig hadden wij én de investeerder hier alle vertrouwen in.

Tekeningen Het Hooihuis

Grote opening op 25 maart 2007

Op 25 maart 2007 was het dan zover. Toen openden we eindelijk de deuren van ons eigen Hooihuis. We konden eindelijk starten met ons eigen werk en beginnen met het ‘restaurantje runnen’. Het ging meteen ‘behoorlijk los’ voor toenmalige begrippen en onze verwachtingen werden al snel overtroffen.

Hooihuis opening 25 maart 2017

Keihard werken

De vijf jaren daarna was het keihard werken en bijschakelen op het gebied van organisatie, logistiek en personeel. We groeiden flink onder het dak van de ‘moderne hooimeid’. Waarop diverse aanpassingen aan de tuin, keukens en het tuinhuis volgden. Maar de allergrootste stap was toch wel dat we zelf het pand kochten van de pandeigenaar eind 2010. Destijds beseften we niet hoe belangrijk dit was voor onze ontwikkeling en toekomst. Het was toen immers 24 december, drukke dagen voor de Kerst. De koop van het pand vierden we met een boterham en een kop koffie, want het was te druk voor iets anders.

Hooihuis tuinhuis

We groeien maar door…

De groei gingen de jaren daarna vrolijk door en we bleven lekker investeren in werkruimtes, medewerkers en beleving. Onze eigen events werden steeds leuker en daarmee ook groter. De Roosendaalse houthakkampioenschappen is daar een mooi voorbeeld van. Ooit begonnen we dit evenement met 6 teams. Nu moet er een stop op bij 24 teams en staan er in totaal zo’n 300 mensen in de tuin!

het hooihuis roosendaalse houthakkers kampioenschappen

Ook een duidelijk beeld van groei kregen we op de jaarlijkse personeelsdag. Ieder jaar waren er weer meer medewerkers. Het duidelijkst werd het toen de bus, waarmee we altijd op pad gingen, helemaal vol zat. Afgelopen jaren zijn we maar niet meer met een bus gegaan! Inmiddels kunnen er twee bussen worden gevuld. Gelukkig is dit nog steeds een van de leukste dagen van het jaar waar iedereen dan ook ontzettend naar uitkijkt.

Het Hooihuis 10 jaar later

Eind vorig jaar en begin dit jaar is de groei van Het Hooihuis pas helemaal goed zichtbaar geworden voor de buitenwereld. Dit komt met name door de gigantische nieuwbouw (alle ontwikkelingen van onze bouw zijn hier te volgen). Al jaren kampen we met logistieke problemen en precies op ons 10 jarig jubileum hebben we hier een prachtige oplossing voor klaar staan. Een ‘cadeautje’ voor onszelf zullen we maar zeggen. Binnenkort openen we onze ‘nieuwe deuren’, ik nodig je dan ook graag uit om een kijkje te komen nemen!

over restaurant het hooihuis

Ik ben van mening dat groei in een bedrijf moet. Groei is essentieel voor energie. Groei is gezond. Echter het concept van Het Hooihuis blijft zoals ik dat graag noem: een groot-klein restaurant. De sfeer moet intiem blijven en de service persoonlijk. Het succes van Het Hooihuis is tot stand gekomen door vele mooie momenten. Maar vooral door de vele gasten die wij hebben mogen ontvangen.

De afgelopen tien jaren zijn voorbij gevlogen! Ik ben dankbaar voor de afgelopen 10 jaar en al het moois dat we hebben mogen beleven. Ik kijk uit naar de toekomst en hoop nog vele gasten te mogen ontvangen, evenementen te mogen organiseren en onze gasten te laten genieten van het smakelijke leven. Op naar de volgende 10 jaar!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons