Kom alles te weten over onze kiplekkere kippetjes | Het Hooihuis
Hooihuis-kip

Kom alles te weten over onze kiplekkere kippetjes!

Heb jij onze kiplekkere kippetjes weleens geproefd? In dit blog vertellen wij je alles over deze Hooihuis hardloper. Zo kom je onder andere te weten waar de kippetjes vandaan komen en hoe we ze bereiden! Zeker weten dat je na het lezen van dit blog zin krijgt in een overheerlijk kipje met hooi!

Franse kippetjes

Wist je dat je bij ons een heus Frans kippetje op je bord krijgt? De kippetjes komen uit Bretagne: het perfecte klimaat voor kippetjes. Dit is een schiereiland dat in het Westen ligt van Frankrijk. De Hooihuis kippetjes zijn van het Gallus Gallus ras alias de kamhoen.

Het gebied in Frankrijk waar deze ‘Coquelettes’ vandaan komen staat bekend om zijn goede kwaliteit kippen! Reden genoeg dus om deze kippen op de menukaart te zetten.

Kippetjes het hooihuis

Kip met hooi

Bij Het Hooihuis hebben we het recept van onze kippen hier en daar wat aangepast. Hierdoor zijn de kippen nóg lekkerder en nóg méér Hooihuis! Ons geheim?

De kippetjes zijn gevuld met ‘kruiden-Hooi’, witbier, citroen én we bestrooien ze met ‘Hooi-zout’. Ja echt waar!

Wist je dat de gedroogde grassoort hooi een goede smaak heeft die je met gerechten kunt combineren als een soort van kruiden?

Met deze kruiden smaken de kippetjes pas echt kiplekker! Hmmm.. lekker kluiven en peuzelen!

Kip met hooi kippetjes het hooihuis

Bereidingswijze van de kip met hooi

Natuurlijk houden we het een en ander geheim over ons recept. Maar een tipje van de sluier kunnen we natuurlijk wel geven. Onze chef-koks vullen de kippetjes eerst met heerlijke kruiden en vervolgens smeren we ze in met wat olijfolie en zout. Vervolgens gaan ze in een vacuümzak en worden ze in de oven op een lage temperatuur langzaam gegaard. Als ze gaar zijn worden ze snel terug gekoeld.

Wanneer er een kippetje wordt besteld, dan bereiden we ze verder en voorzien we ze van een bruin smaakvol velletje! We serveren de kippetjes met seizoensgarnituur en zelfgemaakte frieten.

Een schot in de roos wat ons betreft: ‘Lekker kip meej friet..!´

Heb jij zin gekregen in een lekker kippetje? Maak dan online een reservering of bel ons op het nummer 0165537902 om een tafeltje te reserveren. Of bekijk onze menukaart.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons