Maak kennis met Hooihuis patissiers Lotte en Lyotta - Hooihuis
Hooihuis-Patissiers-losse-lyotta

Maak kennis met Hooihuis patissiers Lotte en Lyotta

Misschien is het je al wel opgevallen… de Hooihuis high tea gerechtjes en de desserts hebben een make-over gekregen. De gerechten zijn verrassend en zijn, al zeggen we het zelf, bijna te mooi om op te eten. Hoe dit komt? Afgelopen zomer hebben we twee nieuwe patissiers in onze keuken mogen verwelkomen. Maak kennis met Lotte en Lyotta, twee prachtige aanwinsten voor Het Hooihuis. Ze stellen zich graag voor in de onderstaande video en in het blog.

Hooihuis patissiers

We hebben behoorlijk wat kennis en ervaring in huis gehaald. Zo is Lyotta Nederlands Kampioen Patisserie & Desserts en Lotte is de beste Junior Patissier van Nederland. Samen gaan ze vanaf nu de Hooihuis desserts en de high tea gerechten bedenken én maken.

Lyotta: “Ik vind koken ontzettend leuk. Daarbij spreekt het patissier vak mij aan. Ik ben een enorme zoetekauw. Daarnaast vind ik het mooi dat je in het Patissiers vak zo secuur moet werken. Ingrediënten afwegen is daarbij van belang. Iets teveel of te weinig kan een gerecht behoorlijk beïnvloeden.”

Lotte vult aan:

Ik vind het enorm leuk om uit losse grondstoffen iets te maken dat nog niet bestond. Patisserie is een vak waar je altijd in kan blijven leren: er worden steeds weer nieuwe dingen geprobeerd en ontdekt. Het vak blijft in beweging!

Hooihuis Patissiers

De ingrediënten van een goed dessert

Een goed dessert mag volgens Lotte verrassend zijn: “Maar soms is het ook goed om niet al té veel smaken in een dessert te stoppen. Verder is de opmaak van een gerecht heel belangrijk. Het is toch de eerste indruk die mensen hebben! Verder bestaat een goed dessert natuurlijk uit basisingrediënten als: suiker, bloem, boter, room en eieren.”

Lyotta zorgt er altijd voor dat een nagerecht uit diverse smaken bestaat:

In een dessert moet altijd iets krokants zitten. Ook zorg ik altijd voor een mooie crème en een mousse. Ook werk ik veel met frisse en hier en daar wat bittere smaken. Alleen een zoete smaak kan namelijk vervelen. Door verschillende smaken te combineren krijg je een perfect, mooi nagerecht.

Hooihuis nagerecht

Hooihuis dessertkaart make-over

De desserts op de Hooihuis menukaart hebben een make-over gekregen van de patissiers.

Lyotta: “Het eerste wat we van de kaart hebben gehaald is de dame blanche. Die kon niet meer. We hebben de dame blanche in een verrassend nieuw jasje gestoken en gerestyled. Ons doel is om mee te groeien met onze gasten en om steeds een kwalitatief stapje omhoog te zetten.”

Lotte: “Lyotta en ik sparren welke smaken we bij deze tijd van het jaar vinden passen. Bij herfst vinden we bijvoorbeeld speculaas, kaneel en sinaasappels passen. Net als chefkok Miranda werken ook wij met de verschillende seizoenen en seizoensproducten. Ook kijken we natuurlijk naar wat gasten lekker vinden en doen we inspiratie op via bijvoorbeeld Instagram. Daarna bedenken we welke componenten we nodig hebben. Als we alle onderdelen hebben, gaan we aan de slag met de opmaak. Want ook dit moet mooi passen.”

Hooihuis dessert

We zijn al druk bezig met de kerstvoorbereidingen. We gaan nog niets verklappen, maar we gaan over de top!

Favoriete Hooihuis dessert

De dames hebben natuurlijk beide een favoriet Hooihuis nagerecht. Lyotta: “Samen met Lotte heb ik het ‘Herfst’ nagerecht bedacht. Het dessert doet de naam eer aan. Het is simpel en de ingrediënten passen mooi bij elkaar. Het gerecht bevat mooie donkerrode, herfstachtige kleuren en er zit zelfs glitterspray op het bord. Een waar feestje om op te eten!”

Lotte vult aan: “De bastognecake van het herfstdessert is echt heel lekker! Als we dit gerecht bereiden moet ik altijd heel veel moeite doen om van de restjes af te blijven. Gelukkig gebruiken we die ook om crumble van te maken, dus heb ik een goed excuus om ervan af te blijven, haha!”

Lotte-hooihuis-patissiers

Hooihuis High Tea in een nieuw jasje

Ook de Hooihuis High Tea heeft een make-over gekregen van de twee dames. Lotte: “We gaan voor verfijnder.” Lyotta vult aan: “De grote grove dingen gaan eruit en we voegen onder andere kleine mini gebakjes en kleine tarteletjes aan de high tea toe. Daarnaast staat de Hooihuis High Tea bekend om de hartige gerechtjes. Deze zullen blijven, maar krijgen ook een touch-up.”

Hooihuis Boven

Hooihuis High Tea Lounge

Daarnaast hebben we nog een onwijs leuk nieuwtje. Hooihuis Boven gaan we namelijk in de weekenden gebruiken als een heerlijke High Tea Lounge. Samen met familie, vrienden of collega’s kun je daar genieten van onze vernieuwde High Tea samengesteld door Lotte en Lyotta.

Besloten diner bij Het Hooihuis in Hooihuis Boven (Roosendaal)

Lotte: Wij gaan in het bovenste gedeelte van Het Hooihuis de High Tea’s serveren. Een mega gave plek om te zitten! Ook kun je ons direct vanuit de keuken aan het werk zien.

Kortom, we zijn volop bezig met nieuwe dingen bij Het Hooihuis. Nieuwsgierig geworden? En wil je de heerlijke creaties van onze patissiers Lotte en Lyotta bewonderen? Reserveer dan een plekje en kom bij ons smullen van het heerlijke leven.

Hooihuis Boven

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons