Het Hooihuis | Maak kennis met Hooihuis pauw Jeroen
Hooihuis pauw jeroen

Hooihuis pauw Jeroen

Wie kent onze iconische huispauw ‘Jeroen’ nou niet? Jeroen Pauw is misschien wel één van de meest trouwe gasten van Het Hooihuis. Zo’n negen jaar geleden hebben we Jeroen gekregen en sindsdien is hij altijd bij ons gebleven. Nu kregen wij laatst de vraag: ‘Waar verblijft Jeroen Pauw eigenlijk in de winter’? Een uitermate goede vraag, waar wij in dit blog graag wat meer over willen vertellen.

Hooihuis pauw Jeroen

Vooral in het voorjaar trekt Jeroen veel bekijks. Het lentezonnetje begint dan langzaam te komen en onze gasten trekken steeds meer naar het terras. Jeroen, die tijdens de winter overigens gewoon bij ons rondloopt, merkt dit en is dan steeds vaker rondom het terras te vinden. Hij eist daar dan ook volop de aandacht met zijn imposante gekrijs en prachtige lange en kleurrijke veren. Tijdens het terrasseizoen paradeert Jeroen vrolijk en trots door onze tuin en natuurlijk over het terras.

Hooihuis pauw Jeroen

Wij zien regelmatig dat onze gasten stiekem pauw Jeroen voeren. Dit is niet echt de bedoeling, Jeroen Pauw krijgt namelijk iedere dag al goed van ons te eten. Maar het voeren kunnen we jammer genoeg niet altijd tegenhouden. Jeroen heeft overigens al goed door dat hij zo af en toe ‘iets te snacken’ kan krijgen van onze gasten. Naarmate de zomer vordert wordt hij dan ook steeds brutaler.

Jeroen Pauw Hooihuis

Een klein ongelukje kan gebeuren

Voor veel mensen is het vooral lachen, gieren, brullen als Jeroen Pauw tussen de tafels scharrelt en per ongeluk een glas omver stoot met zijn prachtige staart (mocht het in het verleden bij jouw weleens voorgekomen zijn? Onze welgemeende excuses daarvoor!). Ons team heeft inmiddels een heuse ‘Jeroen-Pauw-cursus’ achter de rug en zij weten goed hoe zij in dit soort situaties moeten handelen. Hoogstwaarschijnlijk zie je onze medewerkers onze trotse vriend dan ook terugsturen naar het gazon.

Slapen op flinke hoogte

Wist je overigens dat Jeroen Pauw absoluut geen laagvlieger is? Hij is regelmatig in bomen of op daken te vinden. Zo is zijn favoriete slaapplaats te vinden op zo’n 10 meter hoogte in één van de Hooihuis bomen. Verder trekt Jeroen graag sprintjes in de tuin met de hondenvriendjes die zo af en toe voorbijkomen. Pauwen kunnen gemiddeld zo’n 20 tot 30 jaar oud worden, wij hopen dat we dus nog flink wat jaren van onze Jeroen kunnen genieten! Wil je meer weten over Jeroen Pauw? Vraag het onze medewerkers gerust! Zij beantwoorden met veel plezier je vraag.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons