De leukste weetjes over de Tipi Tent | Het Hooihuis
tipi tent

Alles wat je moet weten over de Hooihuis Tipi Tent

De Tipi Tent is toch wel één van de meest iconische objecten van Het Hooihuis. Wist je dat de Tipi Tent eigenlijk is ontstaan als alternatieve rookruimte tijdens de periode dat roken verboden werd in de horeca? Al snel vroegen we ons af of er in deze eyecatcher ook gegeten kon worden en zo geschiedde. Wij vertellen je in dit blog graag alles over onze geliefde tent!

De Tipi Tent werd in 2008 bij Het Hooihuis geïntroduceerd! 

Tipi tent

De Hooihuis Tipi Tent

Nog even terug naar 2008….gezien de beperkte ruimte die wij hadden in de keuken was eten in de Tipi Tent toch een behoorlijke uitdaging. Maar uiteraard wilden we de vragen van onze gasten liever niet met nee beantwoorden. Ons Tipies BBQ-arrangement werd geboren! Aan dit heerlijke arrangement hadden we namelijk tijdens de piek in de keuken geen werk aan. Onze koks konden namelijk lekker buiten het eten bereiden.

We legden een vloer aan, een aantal buffetkasten, tafels, stoelen, muziek én we plaatsten zélfs een verwarming. Best cool, want zo kon de Tipi Tent ook gewoon in de winter worden geboekt! Inmiddels kun je ook kiezen voor een heerlijk: zomers óf winters Tipies Tapas arrangement.

Tipies tapas

Tipi Tent feitjes

Kende jij deze weetjes over de Tipi Tent al?

  • Het woord ‘Tipi Tent’ is eigenlijk een beetje vreemd. Een tipi is immers al een tent! De naam is echter zo bekend in de ‘volksmond’ dat we hem gewoon lekker zo houden.
  • De tent heeft een paar weken geleden een goede schoonmaakbeurt gehad. Hij ziet er weer op en top uit!
  • De tent is zo’n 9 meter hoog.
  • In 2018 heeft de tent een make-over gekregen en is hij uitgebreid! Er is meer ruimte en hij heeft een nieuw interieur gekregen.
  • In totaal kun je met zo’n 80 mensen eten in de tent als hij open is.
  • Als de tent open is kun je er genieten met zo’n 100 mensen.

Heerlijk genieten bij het kampvuur

In de zomer maken onze gasten maar al te graag gebruik van de comfortabele stoelen bij het haardvuur om daar even lekker uit te buiken. Onder het genot van een drankje en goed gezelschap is het hier goed toeven! Maar ook in de winter, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, is het heerlijk om in de tent te verblijven!

hooihuis vuurtjes

Happily ever after

De afgelopen jaren hebben er verschillende bruiloften plaatsgevonden in de tipi. Steven en Denise waren de eersten in juli 2010! Zij vonden het een goed idee om te trouwen in de tuin bij Het Hooihuis. Gelukkig hadden zij van tevoren nog even uitgezocht of de Tipi Tent als een officiële trouwlocatie kon worden. Gelukkig vond de gemeente Roosendaal dit geen probleem.

Trouwlocatie in Roosendaal

Perfecte feest- of borrellocatie

De Tipi-Tent is overigens erg geliefd bij grotere groepen die bijvoorbeeld samen willen genieten van een leuk bedrijfsfeest, borrel, bedrijfsuitje, babyborrel, babyshower of groepsuitje.

Wil jij ook lekker met z’n allen smullen in onze tent? Bekijk dan hier al onze mogelijkheden, bel naar: 0165-537902 om de opties door te spreken of laat je gegevens in het onderstaande formulier achter.

Informatie over de Tipi Tent ontvangen

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons