Hooihuis Travel: wie gaat er mee op wijnreis naar Italië? | Het Hooihuis
hooihuis travel

Hooihuis Travel: wie gaat er met ons mee op een culinaire wijnreis naar Italië?

Dat we bij Het Hooihuis nooit stil zitten, is iets dat zeker is. Van een Giga Gamba Festijn, mosselfeesten tot aan heuse Houthakkerskampioenschappen: bij Het Hooihuis is er altijd wel iets te beleven. Maar wist je dat we er stiekem al heel lang van dromen om zelf culinaire reisjes te organiseren? Hoe leuk zou het bijvoorbeeld zijn om op bezoek te gaan bij de boer in Wouw en daar zelf je eigen asperges te steken? Of wat dacht je van een reisje naar Zeeland en daar mosselen of oesters te zoeken, die onze chef-kok vervolgens voor je bereidt en die je daarna lekker kunt oppeuzelen? Klinkt niet verkeerd toch?

Op reis naar de Pïemonte streek

We hebben dan ook heel goed nieuws! Wie gaat er met ons mee naar Noord-Italië, naar onze o zo geliefde Pïemonte streek? Mister Hooihuis himself, Koen Bakker, gaat natuurlijk óók mee en trekt voor de verandering het jasje van reisleider aan. We vertellen je graag hoe de vork in de steel zit.

Hooihuis Travel

Bijzondere samenwerking met Unique Barrique

Dit culinaire wijnreisje organiseren we in samenwerking met het team van Unique Barrique. Unique Barrique is een voortvloeisel uit een vriendschap tussen 2 Nederlandse vrienden (Michael en Bas) die veel van wijn én Piemonte houden.

Het is ontstaan als idee om de wijnboeren een exclusief vat wijn te laten maken naar eigen inzicht zonder enige belemmering van wat dan ook. Enige eis is dat het iets bijzonders en heel speciaals moet zijn. Daarbij gaat het om echte droomwijnen die de boeren altijd al eens willen maken, maar nooit in een grote oplage konden verkopen. Dit belemmerde hen om de droomwijn te verwezenlijken. Tot nu! Want samen met jou en de Piëmontese wijnboeren wordt deze droomwijn realiteit.

Unique Barrique Hooihuis

Inmiddels, na wat forse bestellingen van Het Hooihuis, importeert Unique Barrique ook Pïemontse wijnen als Barolo, Barbaresco, Barbera, Gavi en Arneis van deze plaatselijke Italiaanse wijnboeren naar Nederland. Sommige van deze wijnen zijn ook exclusief bij het Hooihuis te drinken en te koop.

Wist je trouwens dat er in Pïemonte maar liefst 4.000 tot 5.000 zelfstandige wijnboeren zijn?

Koen over Unique Barrique:

“Wijnmakers zijn mensen met veel passie en creativiteit. Echter zijn ze enigszins gebonden aan de wettelijke, vaak strenge, regels die voor de kwaliteitswaarborging zorgen. Dit samen met enige herkenbaarheid voor de consument zorgt ervoor dat de wijnboeren niet ieder jaar een compleet andere wijn kunnen maken. Nu is dit sowieso onmogelijk om met eenzelfde terroir en druivenras een compleet andere wijn te maken. Maar om zo af en toe met een mooi nieuw Frans eikenhouten vat, een dikke wijn maken is voor de boeren natuurlijk fantastisch. Dit hebben ze bij Unique Barrique als idee opgevat om met de wijnmakers af te spreken, dat zij dit complete vat ook afnemen. Voor de echte liefhebbers die graag wat extra’s betalen voor een topwijn zijn we nu aan het kijken om hier een aantal leuke evenementen mee samen te stellen. Dit varieert van een heuse Piemonte reis te organiseren. Tot het oprichten van bijvoorbeeld een Hooihuis wijn community waarbij we diverse mooie avonden organiseren met heerlijke gerechten en hele speciale wijnen.”

Hooihuis travel

Onze ideeën met betrekking tot het organiseren van leuke reisjes zijn oneindig. Maar met deze samenwerking kunnen we onze ideeën relatief eenvoudig een eerste keer aanbieden om een beetje te voelen en oefenen. Je kunt nu dus een unieke culinaire wijnreis boeken naar het prachtige gebied, waar onder andere ook slowfood is uitgevonden en sinds 2014 is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

Daarvoor reis je af naar het prachtige Italië, waar je bij een wijnboer kunt genieten van de meest exclusieve wijnen die nergens anders te koop zijn.

Stel je eens voor: hoe fantastisch is het om onder een prachtige ondergaande zon, te genieten van een heerlijk diner met en goede wijnen in een Italiaanse wijngaard? Samen met onze Koen? 😉

Daarnaast ontvang je thuis een pakket met zeer speciale wijnen volgens het Unique Barrique concept gemaakt van wijnboeren die we ook daadwerkelijk gaan bezoeken. De reis zal volledig worden verzorgd door het Unique Barrique team.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons