Hooihuis houtexpert Jaap over het perfecte vuurtje | Het Hooihuis
houtexpert

Hooihuis houtexpert Jaap over het perfecte vuurtje

Oh the weather outside is frightful, but the fire is so delightful! Op ons Hooihuis terras kun je hartje zomer én hartje winter genieten van de heerlijk verwarmende, knapperende vuurtjes. Iedere dag weer. Om het perfecte vuurtje te kunnen maken, moet je uit goed hout zijn gesneden. Wij boffen dan ook enorm met onze eigen houtexpert en hout(op)topper Jaap. In dit blog maak je kennis met Jaap, zijn favoriete gerechten en geeft hij tips voor het perfecte vuurtje.

Houtoptopper_jaap_hooihuis

Dé houtexpert van Het Hooihuis

Jaap is al werkzaam bij Het Hooihuis vanaf het eerste uur. In de beginjaren was hij te vinden in de spoelkeuken. Daarna kreeg hij een wel heel bijzondere functietitel: hout(op)topper. Jaap: “Het Hooihuis is voor mij een extra bijzondere plek, omdat het restaurant van mijn zoon en schoondochter is. Inmiddels is bijna heel ons gezin inclusief aanhang er werkzaam. Dat schept een hele hechte band! Op mijn 50ste kon ik dankzij een speciale regeling het Korps Mariniers verlaten. Sindsdien zorg ik elke dag voor de vuurtjes in de tuin van Het Hooihuis. Daarnaast zorg ik dat het terras netjes blijft en help ik de klusjesman met klussen in en rondom het restaurant.”

Hooihuis_Vuurtje

Het meest sfeervolle terras van Roosendaal

Houtexpert Jaap is, op enkele vakanties na, bijna iedere dag bij Het Hooihuis te vinden: “Dat vind ik heel belangrijk, dat het bedrijf op mij kan rekenen. Ik ben super trots dat Het Hooihuis de afgelopen tien jaar zo’n sterke positie in de West-Brabantse horeca heeft weten te vergaren. De prijs die we in 2016 wonnen voor het beste terras van Nederland was daar een mooie bevestiging van. Wat een prachtig compliment! Dit voelde voor mij heel speciaal, omdat het terras en de tuin ook deels mijn werk zijn. Ik haal er voldoening uit dat de tuin er strak en netjes bij ligt. Het is dan echt fantastisch dat dit wordt opgemerkt door onze gasten en de juryleden van de Terras Top 100.”

hooihuis-kerst-vuurkorf

De Hooihuis favorieten van Jaap

Uiteraard heeft Jaap ook zo zijn favorieten als het gaat om de menukaart van Het Hooihuis. Voor een biefstuk mag je hem altijd wakker maken. “Ik ben een echte biefstuk liefhebber. Mijn ultieme favoriete is de overheerlijke carpaccio, zonder poespas. Gewoon zoals hij hoort. Daarnaast zijn alle verschillende biefstukvariaties van Het Hooihuis wel aan mij besteed. En de specialiteiten van het seizoen vind ik ook altijd heel erg lekker!”

Tips van de houtexpert

Wist je dat we bij Het Hooihuis heel wat kilo’s hout verbranden? Wel zo’n 350 kuub per jaar! Jaap weet precies hoe hij dat hout perfect laat opbranden: “Het geheim is geduld. Ik steek altijd heel veel tijd in het stapelen van de houtblokken. Dat noem ik het hout ‘optoppen’. Een term uit mijn militaire carrière, haha! Eerst maak je een verticale stapel door het hout om en om te stapelen. Daartussen gaat wat karton. Vervolgens bouw je er omheen met tussen de blokken openingen voor de luchtdoorstroming. Op die manier gaat het vuur snel aan en brandt de houtstapel keurig op tot het laatste houtje!”

Wist je overigens dat wij nog steeds op zoek zijn naar Hooihuis Helden om de Hooihuis familie te versterken? Mocht je interesse hebben neem dan contact met ons op!

Wil jij ook gezellig bij de vuurtjes van Jaap komen opwarmen? Reserveer snel een tafeltje door te bellen met 01655-37902 of reserveer online.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons