Hooihuis kersttraditie: het jaarlijkse kerstdiner van Lisette | Het Hooihuis
hooihuis-kerst-vuurkorf

Hooihuis kersttraditie: het jaarlijkse kerstdiner van Lisette

De kerstperiode is toch wel één van de meest gezellige tijden van het jaar. Voor ons staan samenzijn en samen tradities maken hierin centraal. Ons Hooihuis team voelt als één grote familie en met je familie, vier je kerst. Dat doen we dan dus ook ieder jaar! Lisette kookt dan namelijk een uitgebreid kerstdiner voor het complete Hooihuis team. Een mooie kersttraditie waar we je graag meer over vertellen!

Koen en Lisette Bakker Hooihuis

Wanneer is deze kersttraditie begonnen?

Tijdens de feestdagen kookt ‘Hooihuis moeder’ Lisette voor alle medewerkers. En dat zijn er inmiddels een heleboel! Lisette vertelt over de kerstgedachte hierachter: “In 2015 zijn we dit voor het eerst in deze vorm gaan doen. Voorheen werd er een schaal lasagne op de ene dag en moussaka op de andere op tafel gekletterd en dat was het dan. Wij willen dat onze medewerkers het tijdens deze gezellige dagen van het jaar het ook écht ervaren als een leuke tijd.

Werken bij Het Hooihuis tijdens de kerstdagen is erg gezellig en sfeervol, maar het is ook keihard werken. Dus wij vonden dat daar een goede, lekkere en voedzame maaltijd bij hoort. In 2015 hebben we dus voor het eerst een soort huiskamer in de personeelsruimte in ons tuinhuis gecreëerd. Er staat een kerstboom met cadeaus eronder. En voor iedereen staat er natuurlijk een heerlijke, gezellige maaltijd te wachten. Zowel een kerstlunch als kerstdiner.”

Wat staat er dit jaar allemaal op het kerstmenu?

“Op 1e kerstdag eten we Aziatisch. Ik maak kipkerrie met rijst, rendang met bloemkool, zoetzure komkommer, casave chips, doperwten en zuren. Op 2e kerstdag kunnen de Hooihuis medewerker aanschuiven voor een stoverij van het Livar varken. Dit serveren met rode kool, aardappelpuree, stoofperen en spruitjes.”

Is het menu elk jaar hetzelfde of elke keer anders?

“We proberen zeker een beetje te variëren! Er zijn dit jaar wat nieuwe gerechten toegevoegd, maar er zijn ook gerechten die terug komen omdat ze goed in de smaak vielen. We moeten er qua menu natuurlijk wel altijd rekening mee houden dat we eten moeten klaarmaken voor een hele grote groep. Iedereen komt in kleine groepjes om de beurt eten. We zorgen daarnaast ook altijd voor afwisseling zodat er genoeg te kiezen valt wanneer je iets heel graag eet of juist iets liever niet.”

Kerst_bij_het_hooihuis

Hoelang sta je meestal in de keuken voor het kerstdiner?

“Alle voorbereiding en het bereiden neemt in totaal twee volle dagen in beslag. Dat is wel exclusief het doen van de inkopen…”

Voor hoe veel mensen kook je dit jaar?

“Nu het team steeds maar groter wordt, is ook de groep medewerker die mee eet een stuk groter geworden. Ik kook voor beide dagen en zowel voor de lunch als avond ‘shift’. Dat betekent dat ik twee keer voor ongeveer 25 personen aan lunch klaar maak. En daarna twee keer voor ongeveer 35 personen het diner. Dus in totaal wordt er voor 120 personen gekookt dit jaar.”

hooihuis-kerst-vuurkorf

Wat vinden de medewerkers van deze kersttraditie?

“Het wordt ontzettend gewaardeerd. Iedereen kijkt hier echt altijd naar uit. Dus dat maakt het alle tijd en moeite dubbel en dwars waard!”

Hoe vier je daarna thuis graag zelf kerst?

“Op bed! Hihi nee hoor, dat wisselt en is afhankelijk van hoe de dagen vallen. Meestal vieren we met ons gezin in het klein een avondje kerst met lekker eten en een mooi glas wijn. En we proberen ook altijd een dag met de familie te plannen, hoewel dat altijd wel lastig is omdat ongeveer de hele familie bij Het Hooihuis werkt.”

Wil jij deze fantastische kersttraditie volgend jaar ook meemaken? We zoeken nog een aantal Hooihuis Helden om ons team te versterken!

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons