Kip & Bief Maand: wees er als de kippen bij! | Het Hooihuis
kip & bief

Kip & Bief Maand: wees er als de kippen bij!

Surf & Turf nieuwe stijl: bij het Hooihuis is het de hele maand juni namelijk Kip & Bief maand. Geen vlees met vis, maar rund en kip dus. We zetten onze klassiekers én nieuwe verrassende gerechten eens even flink in het zonnetje! Wil je een graantje meepikken? Wees er dan als de kippen bij, want de Kip & Bief maand duurt nog t/m a.s. zaterdag 30 juni!

De lekkerste gerechten van het Kip & Bief Maand menu

Het is midzomer en de weergoden zijn ons goedgezind: de perfecte omstandigheden voor een heerlijke avond tussen de vuurtjes bij het Hooihuis. Voor je het weet, komen de stoofschotels en stamppotten weer om de hoek kijken, dus we kunnen er maar beter met volle teugen van genieten. Speciaal voor deze maand hebben we de lekkerste gerechten met Kip & Bief samengesteld. Uiteraard ontbreekt de klassieker ‘Kip met Hooi’ niet op de kaart. Maar kies ook eens voor het beste van beide werelden met de Kip & Bief Plank. De plank is voor 2 personen en bestaat uit een halve kip van de grill en pré-salé entrecôte van de grill. Heerlijk met onze eigengemaakte frietjes en groente uit ons moestuintje. Maar ook voor Tournedos, Rib-Eye en kippetjes van onze eikenhout gestookte kippengrill kun je deze maand aanschuiven. Klinkt allemaal kiplekker toch?

Hooihuis_superaanbieding

Kiplekkere combinaties

Zo’n malse steak of sappig kippetje smaken nog net iets beter met een bijpassend drankje. Chef-kok Miranda geeft advies:

‘Kipgerechten smaken over het algemeen goed met witbier, zoals de Ayinger Weizen. Qua wijnen kun je deze gerechten goed combineren met de Kendall Jackson Chardonnay, Mentone Rosé uit de Provence of de Barbera d’asti Superiore. Die laatste adviseren we sowieso bij de Kip & Bief Plank omdat deze wijn beide vleessoorten mooi complimenteert.’

Ook bij de biefgerechten is de Barbera altijd een goede keuze. Miranda: ‘Daarnaast zou je voor de Salentein Malbec of de Cornet Zwaar Blond kunnen gaan.’

Alle kip en biefgerechten worden gereserveerd met onze heerlijke frieten en seizoensgarnituur. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om bijgerechten uit onze moestuin erbij te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan maiskolf van de grill, een weckpotje met appelmoes, zoete bataat aardappel of asperges.

Ierse Hereford en kwaliteitskippetjes

Kip en bief klinkt op het eerste gezicht wellicht niet zo bijzonder, tótdat je onze kip en bief geproefd hebt. Het geheim zit hem in de kwaliteit van het vlees. De Ierse Hereford runderen hebben gegraasd op uitgestrekte grasweiden op zilte kustgronden. Ze zijn dus grasgevoerd in plaats van graangevoerd en het vlees krijgt van nature een ziltere smaak, pré-salé. De vrije uitloopkippetjes zijn opgegroeid in een schone, natuurlijk omgeving en hebben toegang tot terrein met gras en schaduw. De Label Rouge Scharrelkip groeien langzaam op natuurlijke wijze op in een landelijke omgeving. Beter voor de dieren en beter voor de kwaliteit en smaak van onze Kip & Bief gerechten!

Uniek restaurant Nederland

Trek gekregen? De Kip & Bief Maand duurt nog t/m 30 juni. Reserveer snel een tafeltje door te bellen met 01655-37902 of reserveer online.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons