Koen is eerste Meesterhorecaondernemer van Nederland | Het Hooihuis
Koen Bakker Meesterhorecaondernemer

Onze eigen Koen is de eerste SVH Meesterhorecaondernemer van Nederland

Twee dagen lang werd onze eigen Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis, getest door middel van een Meesterproef van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Stiekem wisten wij het natuurlijk al, maar op woensdag 9 mei werd het overduidelijk. Koen slaagde als eerste in Nederland voor de proef SVH Meesterhorecaondernemer!

Wat is de Stichting Vakbekwaamheid Horeca eigenlijk?

SVH beheert de SVH Meestertitels in de horeca-branche sinds 1980. Het doel van SVH is om de vakbekwaamheid in de horeca te vergroten door samen met partners uit het onderwijs, politiek en bedrijfsleven kwaliteitseisen op te stellen voor de branche. Op basis daarvan ontwikkelt SVH examens en leermiddelen voor het onderwijs, opleiders en ondernemers.
Koen vindt het heel bijzonder dat hij deze titel van SVH mag dragen. “Dit is een zeer serieuze commissie en gelukkig heeft SVH voor de meesterstitels de lat behoorlijk hoog liggen. Extra bijzonder maakt natuurlijk dat het de eerste Horeca meester ondernemer titel van Nederland is.” Maar SVH Meesterhorecaondernemer word je niet zomaar!

Koen Bakker Meesterhorecaondernemer
Bron: SVH Meestertitels

Er komt meer bij kijken dan je denkt

“Het is een best lang traject waarbij je eerst wordt voorgedragen door iemand uit de horecabranche. Als de eerste adviezen in de commissie zijn besproken, dien je een flink dossier over je zaak in te leveren. Die van mij was maar liefst 220 pagina’s.” vertelt Koen. Hierna moest Koen dit toelichten door middel van een presentatie en een interview voor de commissie meesterproef. Wanneer dit goed wordt gedaan, mag je op voor de meesterproef. En je raadt het al? Koen nailed it!

Dé meesterproef voor aankomend Meesterhorecaondernemer

Toen was het echt tijd voor de meesterproef. De test waaruit zou blijken of Koen een Meesterhorecaondernemer is. Koen vertelt: “De meesterproef houdt in dat een 5-koppige commissie 2 dagen je bedrijf komt bezoeken. Deze 2 dagen bestaan uit verschillende onderdelen waaronder een uitgebreide rondleiding met toelichting en het beantwoorden van gerichte vragen.” Ook de werknemers en gasten van Het Hooihuis werden willekeurig geïnterviewd en Koen gaf presentaties over personeel en omgeving en over het marketingbeleid van het Hooihuis, de financiële huishouding, HRM, zijn vakkennis en meer.

De commissie bleek unaniem erg enthousiast over het Hooihuis en over Koen zijn manier van ondernemen. Koen kreeg dus zonder twijfel de titel: SVH Meesterhorecaondernemer!

Koen gaat nu nog harder werken

Ook na het behalen van de titel SVH Meesterhorecaondernemer gaat Koen natuurlijk door met zijn harde werk. Hij gaat zelfs nog harder werken! “In september is de inauguratie zoals ze dat noemen. Er wordt met deze titel op zak wel wat van je verwacht gedurende het jaar. Maar juist dit was ook de reden van mijn beslissing om in te gaan op de uitnodiging om voor deze titel te gaan.” zegt Koen. Koen wil naast het succesvolle Hooihuis nog meer gaan doen. “Omdat ik het belangrijk vind om je ook buiten je bedrijf en comfortzone te begeven.” aldus Koen. Koen zijn interesses liggen vooral bij jeugd en kinderen, voeding, opleiding en vooral bij het verbeteren van het imago van de horeca branche. Als SVH Meesterhorecaondernemer worden de laatste twee een belangrijk onderdeel van de extra werkzaamheden gedurende het jaar. “Het opent natuurlijk ook weer deuren naar interessante andere ondernemers en opleiding instituten waardoor ik ook zelf nog veel van zal kunnen opsteken.” vult Koen aan.

Het Hooihuis rijk aan titels!

In twee jaar tijd heeft Het Hooihuis nu drie titels binnen weten te slepen! En wat zijn we trots. In 2016 werden we namelijk al bekroond als ‘Het beste terras van Nederland 2016’. Terwijl we eerst nog twijfelden of we wel mee wilden doen. Hoe gaaf was dat!? Op donderdag 11 januari 2018 zijn we in Amsterdam ook nog eens uitgeroepen tot ‘Beste leerbedrijf Horeca 2017-2018’. Koen vertelt hierover: “De onderscheiding beste leerbedrijf is met name behaald door een deel van mijn medewerkers. Onze leermeesters in de keuken en de bediening hadden Het Hooihuis ingeschreven voor deze wedstrijd en hebben het volledige traject ook echt zelf uitgewerkt.” Ook toen zat Koen al in het traject om SVH Meesterhorecaondernemer te worden, waar toen niemand iets van wist. Koen vult aan: “Om zo kort op elkaar 2 grote landelijke onderscheidingen binnen te halen, is natuurlijk ongekend.”

Maar wij van Het Hooihuis blijven onszelf natuurlijk ontwikkelen! “De belangrijkste prijs die we elke dag kunnen winnen is tevreden en blije gasten maken. Het liefst zoveel mogelijk. Tot op heden lukt dit aardig.” zegt Koen.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons