Afvinken maar: de 5 lekkerste bokbieren bij Het Hooihuis | Het Hooihuis
Bockbier_Hooihuis

Afvinken maar: dit zijn de 5 lekkerste bockbieren bij Het Hooihuis

Na een zomer vol fris-fruitige smaken is het weer volop tijd voor stevige kost. Er breekt culinair gezien weer een interessante nieuwe periode aan. We trappen deze herfstmaand dan ook maar al te graag af met een heus stoofpotten festijn. En bij een heerlijke Hollandse hachee hoort natuurlijk een stevige bockbier. Haal de Untappd app op je telefoon maar vast tevoorschijn, want we zetten de 5 lekkerste bockbieren voor je op een rij. Met wie kom jij ze proeven?

Bockbier_Hooihuis

Oktober bij Het Hooihuis = stoofpotten en bockbieren

De hele maand oktober staat bij Het Hooihuis in het teken van stoofpotten en bockbieren. Nu de blaadjes verkleuren en van de bomen vallen, veranderen de smaken op ons bord. De luchtige salades en fruitige desserts maken plaats voor gestoofd vlees, aardappelgratin, jus en pompoen. Romige, volle smaken, die vragen om een krachtige dranken ernaast. De herfstbok – held onder de najaarsdrankjes – is hier perfect voor. Bockbieren hebben een mooie koperachtige tot soms bijna zwarte kleur en smaken vaak krachtig en zoet. We hebben de 5 lekkerste (Hooihuis) herfstbockbieren voor je geselecteerd:

 1. La Trappe Bockbier van brouwerij de Koningshoeve
  La Trappe Bockbier is het enige trappisten Bockbier ter wereld. Het is een pittig en aangenaam bitter bockbier. De kruidige aroma’s en subtiele zoete ondertoon zorgen voor een uniek karakter.
 2. Veldwachter Bock van brouwerij Maallust
  De Veldwachter is een bockbier zoals het vroeger werd gebrouwen. Het bier is niet te zoet en heeft een volle, krachtige smaak. Je proeft karamel en gebrande mout.
 3. IJbok van brouwerij ’t IJ
  Een stevig en donker zwartbruin biert met aroma’s van geroosterde granen, koffie en donker fruit. Het bier is minder zoet dan andere bockbieren en heeft een prettig droge afdronk.
 4. Kaltenberg Ritterbock van König Ludwig Brauerei
  De roodbruine Kaltenberg Ritterbock is met een alcoholpercentage van 9% het zwaarste bier in de reeks. Het is een half bitter met intens chocoladearoma, maar ook tonen van honing en mout komen terug in dit bier.
 5. Celebrator Doppelbock van Ayinger Brauerei
  De Celebrator wordt beschouwd als een van de beste bieren van Duitsland. Het bockbier heeft een donkere kleur en aroma’s van pruim, karamel, koffie en chocolade.

Stoofpottenmaand

Welke bockbier ga jij als eerste proberen? Voor ‘erbij’ hebben we tijdens de Stoofpottenmaand smakelijke stoofschotels op de menukaart staan. Bijvoorbeeld een visstoofpot met verschillende vissoorten, mosselen en scampi gestoofd in onze befaamde bisque. Of ga voor een klassieke hachee: langzaam gegaarde rundernek met ui, laurier, specerijen, kruiden en bier. Tot slot hebben we ook nog gekonfijte eendenbout. Deze serveren we met een jus van steranijs en sinaasappel, geroosterde groenten en Charlotte aardappel.

stoofpotten

Andere verwarmende najaarsdrankjes

Liever een goed glas wijn erbij? Bij de stevige gerechten van het najaar hebben we een aantal mooie, volle wijnen zoals de Pomerol, Rasteau of een heerlijke Barbera of Barolo. Voor de non-alcoholische versnapering kun je kiezen voor een spicy gingerbeer. Klinkt als bier, is het niet! Gingerbeer heeft wat weg van ginger ale, maar smaakt vaak nog net iets sterker. Je kunt daar overigens ook heerlijke cocktails mee maken, zoals onze pittig-zoete cocktail van 2018. Daarvoor voegen we een shot Loopuyt gin toe aan de gingerbeer. Een schijfje passievrucht, limoen en gember erbij als finishing touch en genieten maar!

Unique Barrique Hooihuis

Dorst gekregen? Reserveer snel een tafel door te bellen met 01655-37902 of reserveer online.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons