Slalalalala: 3x de lekkerste Hooihuis salades op een rij! | Het Hooihuis
salades

Slalalalala: 3x de lekkerste Hooihuis salades op een rij!

De dagen dat we eindeloos lang op ons mooie terras kunnen genieten, komen steeds dichterbij! Dat betekent over het algemeen ook dat veel mensen naar de zomerse keuken verlangen, met lichtere maaltijden. Onze chef-kok Miranda stelde alvast een paar heerlijke salades samen. Die smaken fantastisch met onze zomercocktail, een Radler of een glaasje witte wijn. Welke salade wil jij als eerste proeven? salades

Salade Gado Gado

Gado Gado komt oorspronkelijk uit Indonesië en is over het algemeen een mix van groenten, rijst, ei en pindasaus. Een ware smaaksensatie! Miranda vertelt: “De salade gado gado is geïnspireerd op het traditionele gerecht, maar dan met een Hooihuis twist! Vaak worden er bijvoorbeeld sperziebonen en komkommer in gado gado verwerkt. En er wordt rijst bij geserveerd. Deze salade bestaat uit Chinese kool, paksoy, koriander, kroepoek, een gekookt eitje en kippendijen. Hij wordt lekker notig van smaak door de sesamolie, notendressing en pinda’s. Een heerlijke klassieker in een lekkere frisse uitvoering! We serveren de gado gado trouwens naast de salade ook op een broodsnede.” Bij deze salade kun je heel goed een gezond drankje of een fris biertje drinken. Aziatische gerechten zijn door de uitgesproken smaken soms wat lastiger te combineren met sommige wijnen maar onze Duitse Riesling of een van onze bubbels zit je meestal wel goed. Ook erg lekker is ons Loopuyt gemberbier! Hooihuis_salades

Geitenkaassalade

De geitenkaassalade is een mooie mix tussen hartig en (fris)zoet. Miranda: “Voor deze salade gaat de geitenkaas even in de oven. Vervolgens combineren we deze met mesclun salade. Dit is een salademix van jonge bladgroenten. De salade wordt verder afgemaakt met Serranoham, appel en dadels.” Geitenkaas kun je goed combineren met een kruidige, frisse witte wijn. Bijvoorbeeld onze huiswijn van de Sauvignon Blanc druif. Of wat denk je van een glas Spaanse Rueda daar zul je geen spijt van krijgen! Ook deze saladevariant is als belegde broodsnede verkrijgbaar. Deze wordt dan besmeerd met verse pesto. Hooihuis_geitenkaas_salade

Salade avocado

Het gebruik van avocado in de keuken is in de afgelopen jaren in Nederland enorm gestegen. Er verschenen kookboeken compleet in het teken van de avocado, en er is in Amsterdam een restaurant geopend met alleen maar avocado gerechten. Die populariteit heeft met name te maken met de gezondheidsvoordelen van de avocado. Zo zou deze boordevol gezonde vetten zitten. Hij is bovendien erg romig van structuur, waardoor hij gemakkelijk in gerechten te verwerken is. Bijvoorbeeld in klassiekers als guacamole, maar ook in smoothies doet de avocado het goed. Tijd dus voor een salade met avocado op ons menu! Chef-kok Miranda: “Voor de salade avocado gebruiken we de mesclun salademix als basis. Deze combineren we met de lekkerste groenten en toppings. Denk aan courgette, vijgen, fetakaas, granaatappel en poftomaten. In deze seizoenssalade vind je ook groene asperges. En natuurlijk de avocado zelf! Het notige specerijenmengsel ‘dukkah’ geeft deze salade een fijne bite.” Hooihuis_salade_avocado

Salades en heel veel meer!

Trek gekregen van deze salades? Of bestel je liever iets anders van onze menukaart? Reserveer alvast een tafeltje door te bellen met 0165 537 902 of reserveer hier.

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

Meer nieuws