Menukaart update: heel veel nieuws om te proberen! - Hooihuis

Menukaart update: heel veel nieuws om te proberen!

Er staat weer een nieuw seizoen voor de deur, hoog tijd dus om de menukaart weer aan te vullen. Dat is onze chef-kok Miranda weer fantastisch gelukt. Genoeg nieuwe smaken en gerechten om te proberen. Miranda laat je in dit blog alvast ‘voorproeven’ als het gaat om onze menukaart update. Zien we je snel?

Nieuwe producten

Sowieso leuk om te vermelden, is dat er wat wijzigingen zijn op het gebied van producten. Miranda vertelt: ‘Zo krijgen we zeer speciale koffie bij het Hooihuis en is er rundvlees van het Ierse Hereford ras aan de kaart toegevoegd. Ook komt er een gloednieuw zomerdrankje op de kaart.’

Houd het blog goed in de gaten, want over al deze nieuwigheden vertellen we later meer!

Lunchkaart update

Aan de lunchkaart hebben we een pronkstukje toegevoegd waarvan wij denken dat hij heel goed in de smaak gaat vallen. De hooidog. ‘Dit is een heerlijk zoetige briochebol met een merguez worstje. Een pittig worstje uit de Noord-Afrikaanse keuken’, legt Miranda uit. Het wordt verder geserveerd met kropsla, gebakken ui, lente-ui, coleslaw en sambalmayonaise. Lekker spicy dus!

Dan nog een klassieker van ver over de grens: gado gado. Miranda: ‘Dat is een broodsnede met malse kippendijen, pinda’s gado gado, paksoy, koriander, een gekookt eitje en kroepoek. Deze is ook verkrijgbaar als een salade met Chinese kool, sesamolie en notendressing.’

Een andere nieuwe salade op het menu is de gezonde salade avocado. Dit is Mesclun salademix met geroosterde groene asperges, courgette, vijgen, fetakaas, granaatappel, poftomaten,  avocado en dukkah. Dat laatste is een noten-specijerenmengsel voor een fijne bite.

Last but not least in deze lunchkaart update, malse bief. ‘Deze fijne boterham is belegd met getrancheerde biefstuk, gebakken ui, trostomaatjes, notensla en een mayonaise van groene peper. Een echte aanrader!’ aldus Miranda. En uiteraard zijn we van onze hardlopers als de twaalf uurtjes en clubsandwich afgebleven.

Dinerkaart update

Ook aan de dinerkaart heeft Miranda gesleuteld. Miranda: ‘Het is weer een mooie combinatie van complementaire gerechten geworden. Als voorgerecht kun je nu een terrine van eendenlever bestellen, geserveerd met Iberico Belotta ham, notenbrood en een chutney van abrikoos. Ben je juist een visliefhebber? Start je gangenmenu dan met een plankje gerookte vis: palingfilet met Charlotte aardappel en crème fraîche, zalm met venkelsalade en kropsla en makreel met appel, sjalot, augurk en mierikswortel.’

Bij het Hooihuis werken we graag met mooie kwaliteitsproducten, zoals het Livar Kloostervarken uit Limburg. Probeer zeker eens de proeverij van Livar. Miranda legt uit: ‘Dit is een smakelijke proeverij van langzaam gegaard buikspek, prosciutto, sjink en paté van het Limburgse Livar Kloostervarken. Dit serveren we met een vijgencompote en notenbrood.’

Tot slot is de kropslasoep nieuw in het rijtje voorgerechten. Hierbij krijg je heerlijke Italiaanse bruschetta met kaaskrullen van Parmezaan en kropsla.

Tussen de hoofdgerechten staat nu het Hereford rund. Miranda: ‘Nog zo’n prachtig kwaliteitsproduct! Deze runderen hebben gegraasd op zoute slikken en zilte kustgronden in Ierland. Hierdoor krijg je vlees met een zilte smaak, pre-salé.’

Het vlees van de het Hereford rund kun je bestellen als Rib-Eye, Entrecote of Tournedos. We serveren dit met seizoensgarnituur en een chimichurri of peperoncino saus. Als laatste in deze dinerkaart update, hebben we ook een speenvarkenkotelet op de kaart gezet. ‘Dit zijn koteletjes van het Brabantse speenvarken met voorjaarsgroenten, jus met appelstroop en een crème van gerookte bataat’, besluit Miranda.

Lunch of diner: wat ga jij als eerste uitproberen? Deel het met ons via Facebook of Instagram.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws