Hooihuis nieuws | Chef-kok Miranda's aspergetips en tricks
Aspergetips

Miranda’s aspergetips

De koningin van de groente is er weer: het witte goud, de parel van het land, point dámour ook wel beter bekend als de asperge. In een vorig blog vertelden wij je al meer over deze fantastische groente. Voor mij persoonlijk betekent de komst van de asperge het begin van het voorjaar. In dit blog geef ik je met veel plezier wat aspergetips.

Aspergetips

Aspergetips en tricks

Je kunt asperges bakken, koken, grillen, marineren, karameliseren, gratineren en ga zo maar door. De opties zijn werkelijk waar eindeloos! Door deze verschillende mogelijkheden ontstaan ook de leukste variaties met gerechten. Een favoriet van mij is bijvoorbeeld het maken van een heerlijke aspergesoep. Ook kun je mij blij maken met de traditionele bereidingswijze van asperges. Asperges, gewoon met een fantastische gekookte beenham van het Livar kloostervarken, een half zacht gekookt eitje, nieuwe aardappeltjes of krielen met peterselie en gesmolten roomboter of een luchtige Hollandaise.

De juiste bereiding van asperges

Regelmatig krijg ik vragen over hoe je asperges het beste kunt bereiden. Bij deze deel ik graag een aantal handige tips.

  • Leg de asperges 10 minuten in koud water.
  • Schil de asperge bij voorkeur met een aspergerschiller twee keer rond en snij 2 centimeter van de onderkant af.
  • Vervolgens breng je de asperges aan de kook met wat zout.
  • Wanneer het water kookt draai je na 5 minuutjes het vuur uit en laat je ze langzaam nog zon 15 a 20 minuten doorgaren.
  • Vergeet niet om de schillen te bewaren. Hier kun je bouillon, soepen of sauzen van maken.

Hooihuis asperges

Bij Het Hooihuis kiezen we voor de beste asperges: de AA-kwaliteit. Deze asperge heeft een doorsnede van 20-28 mm en een lengte van 19-22 cm. De Hooihuis asperges zijn afkomstig van onze aspergeboer Vos in Wouw. Wij hebben met hen een goede samenwerking en zo zijn we altijd verzekerd van de allereerste asperges van het seizoen. Mocht je meer willen weten over kooktechnieken en bereidingen dan schuif ik, bij gelegenheid, graag aan tafel aan, om er meer over te vertellen.

Smakelijk leven! 

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons