Chef Miranda vertelt hoe je de lekkerste mosselen bereidt | Het Hooihuis
Hooihuis_mosselen_Roosendaal_uiteten

Chef Miranda geeft tips over het bereiden van de lekkerste mosselen

De hele maand augustus is het mosselmaand bij het Hooihuis! Eerder al kon je alles lezen wat je wilt weten over mosselen. Maar hoe zit het eigenlijk met de gerechten op onze kaart? Onze chef-kok Miranda stelde een verrukkelijk mosselmenu samen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mosselsoepje of Zeeuwse mosselkroketjes met gefrituurde peterselie? In dit blog vertelt Miranda het geheim van de allerlekkerste mosselen op je bord. Met wie kom jij snel mosselen eten?

De hele maand augustus is mosselmaand!

Bij het Hooihuis staat augustus steevast in het teken van mosselen. Dan zijn de mossels namelijk op hun allerbest. Chef-kok Miranda: ‘Eigenlijk bestaat er geen ideale bereiding voor mosselen. Er zijn zó ontzettend veel manieren om ze lekker klaar te maken. Denk daarbij aan koken, gratineren, stomen, barbecueën, roken of roerbakken. Zelfs rauw kunnen mossels erg lekker zijn. Probeer het eens! Er is maar één voorwaarde of ‘geheim’ als het gaat om het bereiden van de allerlekkerste mosselen. Ze moeten echt kraakvers zijn. Het is namelijk een levend product. We krijgen elke dag een verse aanvoer van vishandel G&B uit Yerseke.’

Wist je dat…
…

Mosselen in de pan ongeveer twee jaar oud zijn? Zo lang doet de mossel er namelijk over om van mosselzaad op te groeien tot een volwassen mossel die groot genoeg is om te eten.

De lekkerste gerechten met mosselen

Op het mosselmenu vind je deze maand traditionele gerechten zoals de mosselpan op klassieke wijze. Maar er is flink geëxperimenteerd in onze keuken en de andere mosselgerechten zijn ook zeker aan te bevelen. Miranda: ‘Naast de klassieke mosselpan hebben we ook zogenaamde ‘hippe mosselen’. Deze hebben we niet gegaard in witte wijn, maar met appelcider. Appelcider bestaat al heel erg lang, maar wint de laatste tijd weer aan populariteit. Een echt ‘hip’ mosselpannetje dus!’

Wist je dat…
…..

De mosselman uit Scheveningen oorspronkelijk meer houdt van zoete muffins? Het liedje is namelijk de Nederlandse versie van het kinderversje “Do you know the muffin man?”


Uiteten_Roosendaal_Hooihuis

Naast de klassieke en ‘hippe’ mosselpan, kun je ook nog kiezen voor de Catalaanse. De mosselen worden dan geserveerd in een kruidige saus van bio-tomaat, chorizo, rozemarijn, Spaanse peper en knoflook. Als voorafje kun je kiezen voor een heerlijke mosselsoep, gerookte mosselen in hooi, een mosselkroketje of gegratineerde mosselen. ‘Mosselen zijn een van mijn favoriete gerechten, ik vind ze geweldig,’ vertelt Miranda. ‘Ik kan dan ook niet goed kiezen op welke bereidingswijze ik ze het lekkerste vindt. Om die reden hebben we op het mosselmenu ook een plank met verschillende gerechten met mosselen gezet. Lekker om samen te delen!’

Welk gerecht met mosselen lijkt jou het allerlekkerst? Of kun je ook niet kiezen en ga je voor de mosselplank? Reserveer snel een tafeltje door te bellen met 01655-37902 of reserveer online.

Op 26 augustus zijn de jaarlijkse mosselfeesten bij het Hooihuis. Dat is een hele middag onbeperkt snoepen van heerlijke mosselen. Wees er wel snel bij want vol is vol! Je kunt ons bellen voor het maken van een reservering.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons