In augustus kun je lekker mosselen eten in Roosendaal | Het Hooihuis
Tipies_tapas_hooihuis

Lekker mosselen eten bij Het Hooihuis

De mosselen zijn er weer! Vanaf deze maand kun je bij Het Hooihuis genieten van de zilte delicatesse uit Zeeland. Maar waar halen wij onze mosselen precies vandaan? En welk drankje kun je het beste drinken bij onze mosselgerechten? Alles wat je wilt weten over de tweekleppige weekdiertjes lees je in dit blog!

De beste mosselen eet je in augustus

Bij Het Hooihuis serveren we elk jaar lekker traditioneel en vol enthousiasme mosselen. De mosselpannetjes kun je bij ons meestal iets later bestellen dan bij andere restaurants. Simpelweg omdat we de kwaliteit van de allereerste mossels nog niet Hooihuis waardig vinden. Aan het begin van elk seizoen worden de mossels vaak gemengd met mosselen uit Denemarken of Engeland. En die willen wij niet. Wij gaan voor echte Zeeuwse mosselen! Bijkomend voordeel: door net iets langer te wachten, zijn de schelpdieren ook groter. Ze groeien namelijk met de week.

Wist je trouwens dat mosselen vroeger alleen verkrijgbaar waren wanneer de ‘R’ in de maand zat? Van september tot april. Tegenwoordig begint het seizoen gelukkig al veel eerder, in juli. Zo kunnen wij op de laatste zondagmiddag van de maand augustus onze mosselfeesten organiseren. Dan zijn de mossels op hun allerlekkerst!

Van Waddengebied naar West-Brabant

De Hooihuis mosselen hebben al een mooi reisje achter de rug voordat ze op je bord belanden. Ze worden namelijk ‘opgevoed’ in het prachtige Waddengebied. Daar is de zee rijk aan goede voedingstoffen voor de mossel. Hierna verhuizen de schelpdieren naar de Oosterschelde. Onze Zeeuwse leverancier vishandel G&B voorziet ons dagelijks van verse mosselen.

Tijdens de mosselfeesten kun je genieten van gezellige live muziek en heerlijke drankjes. En natuurlijk onbeperkt verse mossels eten die we op diverse manieren bereiden. Volgeboekt? Geen nood! We serveren de hele maand augustus verschillende mosselgerechten.

Héél gezond

Enkele funfacts over de mossel. Mocht het nog op je travel bucket list staan: rondom Australië en Nieuw-Zeeland vind je een heel bijzonder exemplaar. Deze heeft een groene schelp en wordt perna canalicula of green-lipped mussel genoemd. En over down under gesproken, ook onze zuiderburen zijn ontzettende mosselfans. Per jaar wordt er ongeveer 40 miljoen kilo mosselen van Nederland naar België geëxporteerd. Daar durven ze flink te experimenteren. In onder meer Brussel zijn rauwe mosselen een ware delicatesse… Dat wordt zo ongeveer hetzelfde aangepakt als bij oesters. Smullen!

Naast lekker zijn mossels ook nog eens super gezond. Zo zitten er meer vitamines en mineralen in dan in veel vlees- en vissoorten. Denk aan jodium, ijzer, magnesium, foliumzuur, vitamine A, vitamine B12, calcium en selenium. Ben je moe of wil je een bos stralende haarlokken? Dan is een smakelijk mosselpannetje bij Het Hooihuis zeker het overwegen waard!

Wat drinken we erbij?

Dan ook meteen even een lesje foodpairing. Want wat kun je nou het allerbeste drinken bij zo’n mossel proefmenuuke? Voor de bierliefhebbers raden we meestal twee witbieren aan. Witte Trappist van de tap of Steenbrugge Wit. Liever een wijntje? Kies dan voor een La Touche Muscadet of de Rueda Verdejo. Of maak er een nóg groter feestje van, met de Hendricks Gin, Fever Tree Tonic en komkommer (of één van onze vele andere Gin Tonics). Proost!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons