Negroni: nieuw op onze drankenkaart! | Het Hooihuis
negroni

Nieuw op onze drankenkaart: de Negroni

Nieuw op de Hooihuis drankenkaart: de Negroni! De Negroni is een heerlijk drankje gemaakt van Campari, rode vermouth én last but not least gin! In dit blog vertellen we je hier graag wat meer over.

Hooihuis Negroni

De geschiedenis van de Negroni

Jammer genoeg is niet helemaal bekend waar Negroni nu precies vandaan komt. Maar de geruchten gaan dat het drankje rond 1919 is bedacht in Florence. Daar vroeg de Italiaanse graaf Camillo Negroni om dit drankje als variant op de Americano. Een Americano is een cocktail van Campari, rode vermouth en sodawater. De graaf wilde graag een extra kick en vroeg de bediening om de soda te vervangen door gin!

De graaf richtte jaren later zelfs een heuse Negroni Distillerie op in het stadje Treviso. Het drankje viel goed in de smaak bij het publiek, want bij de distillerie verkochten zij ook kant-en-klare flesjes. En zo geschiedde. Inmiddels is de Negroni ook overgewaaid naar Nederland en hebben wij een plaatsje vrijgemaakt voor dit drankje op onze kaart.

Leuk weetje: de Negroni is onder andere zeer geliefd bij niemand minder dan James Bond!

Negroni

De Negroni is een zogenoemde sipper! Het is namelijk zonde om het drankje in één teug op te drinken. Negoni heeft een bittere smaak, maar tegelijkertijd proeft het ook licht en zoet door de rode vermout. De heerlijke citrusaroma van het sinaasappelschijfje maken het helemaal af! We serveren ‘m in een ‘old-fashioned-glass’, wat dit drankje een echte stoere mannencocktail maakt. Maar uiteraard mogen de dames hem ook gerust proeven.

Zeg nou zelf, hoe goed ziet dit er uit?

Tip: drink de Negroni op het terras met een heerlijk zomers zonnetje en goed gezelschap!  

Ook toe aan dit heerlijke drankje? Maak dan direct een online reservering of bel ons even op het nummer 0165-537902.