Dit is onze nieuwe Hooihuis menukaart! | Het Hooihuis
nieuwe Hooihuis menukaart

De Hooihuis menukaart is vernieuwd!

Misschien heb je het al wel gezien…. Onze menukaart ziet er tegenwoordig een stukje anders uit! De menukaart lijkt op een heus krantje en staat boordevol leuke weetjes, evenementen en natuurlijk met heerlijke gerechten waaruit je kunt kiezen. Maar niet alleen de menukaart is aangepast, óók de gerechten óp de menukaart zijn hier en daar wat anders. In dit blog lees je welke gerechten wij aan de Hooihuis menukaart hebben toegevoegd.

Hooihuis lunchgerechten

Onlangs plaatsten wij het onderstaande bericht op Facebook. Op het bericht kwamen behoorlijk wat enthousiaste reacties (overigens vinden wij het altijd super leuk als onze fans reageren op onze posts!).

Een vraag die veelal gesteld werd: ‘Komt er ook een vegetarische variant van het twaalfuurtje?‘. We besloten hier meteen mee aan de slag te gaan!

Lunch dilemma: ga je voor het twaalfuurtje vlees ❤️ óf voor het twaalfuurtje vis 😯?

Posted by Het Hooihuis on Sunday, 11 June 2017

Hierbij presenteren wij dan ook Het Hooihuis twaalfuurtje vega!

Het twaalfuurtje vega bevat onder andere een boterham spiegelei, boterham groentekroketje, een half broodje kaas, een kopje gazpacho en een slaatje van avocado-hüttenkäse en granaatappel!
Naast het twaalfuurtje hebben wij nu ook een heerlijke carpaccio salade en een salade burrata op de lunchkaart staan. Een broodsnede carpaccio en een broodsnede met garnalenkroketten kun je nu ook op de menukaart vinden!

Hooihuis voorgerechten

Daarnaast hebben we een aantal voorgerechten toegevoegd aan ‘Ons Menuuke‘. Zoals een zomerse frisse groene gazpacho, een heerlijke burrata en tomaat, een frisse zalm en een Spaanse charcuterie!

Hooihuis_menukaart

Ons Menuuke

Ons Menuuke is bij veel mensen enorm geliefd! Want zeg nou zelf, een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht voor maar 29,95 euro is natuurlijk mooi meegenomen! Toch? We hebben onder andere de fregola aan het menu toegevoegd! Dit is een Siciliaanse pasta met tomaat, Mediterraanse groenten, mozzarella en basilicum.

Nieuwe menukaart

Ook nieuw is de solomillo: een top steak van het Bellota Iberico varken! Tot slot kun je genieten van onze kippetjes die wij bereiden volgens een nieuw recept. Hierover kun je meer lezen in dit blog.

Ook hebben we gedacht aan de mensen die liever vegetarisch eten. Zij kunnen genieten van een heerlijke ‘Veggie Wellington’. We verpakken hiervoor heerlijke kastanje champignons in bladerdeeg samen met spinazie en bospeen. Vervolgens garen we dit met een schuim van basilicum! Om te smullen!

Hooihuis super smakelijk gerechten

Gloednieuw zijn de ‘super smakelijk’ gerechten op onze dinerkaart, ook wel de Hooihuis toppers genoemd! Het zijn de vaak wat exclusievere producten voor de echte smulpapen en liefhebbers. De producten passen in het seizoen en zijn alleen van hoogwaardige kwaliteit. Bij de super smakelijke gerechten kies je heerlijke groenten uit ons moestuintje!

  • Eendenlever Terrine: dit is een terrine van eendenlever, Iberico ham, abrikoos compote met geroosterd suikerbrood.
  • Lamscarré: een Silver Fern Farm lamsrug-koteletten met jus van koningskruid en seizoensgarnituur.
  • Anderhalf kreeftje: 3 halve canner kreeftjes met geroosterde venkel, citroen en huisgemaakte mayonaise.

Ons moestuintje

Ons moestuintje is iets speciaals… Daar vind je namelijk groenten van Hollandse boeren! Een groot aandeel van de groenten van Het Hooihuis is afkomstig van onze eigen groenteboer uit Kruisland. Boer Michiel verbouwt daar, op ons verzoek, de groenten die wij graag in de seizoenen willen gebruiken!

In ons moestuintje vind je groenten als een mini witlof, geroosterde venkel, bospeentje en little gem!

Hooihuis nagerechten

De volgende heerlijke nagerechten hebben wij aan onze menukaart toegevoegd:

  • Kanniekieze dessert
  • Kanniekieze kazen
  • Zomer cheesecake
  • Crème brûlée

Nieuwe_kaart_hooihuis

Welk nieuw Hooihuis gerecht zou jij wel willen proberen? Wil je een tafeltje reserveren? Maak dan online een reservering of bel ons even op het nummer 01655-37902.

Tot snel!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons