Dít is de nieuwe menukaart: Van coquille tot bananensplash | Het Hooihuis
nieuwe menukaart bouillabaisse

Van coquille tot bananensplash: dít is de nieuwe Hooihuis menukaart

Nieuw seizoen, nieuwe smaken! Onze Hooihuis menukaart heeft weer een flinke metamorfose ondergaan. Op de nieuwe kaart vind je heerlijke smaken van het seizoen. Denk aan wild, gekarameliseerde appeltjes, crumble van kruidkoek en pompoencrème.

Met name de dessertkaart en de Super Smakelijke gerechten hebben een herfst makeover gekregen. Je kunt kiezen uit maar liefst drie nieuwe nagerechten, drie voorgerechten en twee hoofdgerechten.

We waarschuwen je alvast: na het lezen van dit blog krijg je gegarandeerd heel veel zin in eten!

Ons Menuuke of à la carte: wij zijn er wild van!

Ons Menuuke is ons driegangen keuzemenu voor 32,50 euro. Zo kun je heerlijk uitgebreid eten voor een zacht prijsje. Eet je liever à la carte, dan kun je alle gerechten ook los bestellen.

Aan het menu is als voorgerecht de fantastische wilde plank toegevoegd. Hierop vind je een assortiment van heerlijkheden. Koud gerookte hertenham, rilette van eend, wildpaté, salami van hert, salami van wildzwijn, pompoenchutney en notenbrood.

Hooihuis wildplankje

Super Smakelijk: kraakverse coquille en hertenbiefstuk

Onze Super Smakelijke gerechten zijn onze toppertjes op de menukaart, gemaakt van exclusievere producten. Er staan maar liefst vier gloednieuwe Super Smakelijke gerechten op de kaart. Met name de vis- en wildliefhebber kan zijn hart ophalen bij deze voor- en hoofdgerechten.

Als voorgerecht kun je nu onder meer kiezen uit coquilles of een Yerseke plateau. De coquilles komen uit Bologne Sur Mer en zijn kraakvers. We serveren ze met een pastinaaktaartje of vraag naar de deluxe optie…

Hooihuis coquilles

Hierboven zie je de coquilles…

Het Yerseke plateau is een assortiment van Grevelinger wilde oesters, gemarineerde scheermessen, roergebakken knoflook mosselen, kreukels en een kopje bisque.

De nieuwe hoofdgerechten bestaan uit onze luxe bouillabaise en hertenbiefstuk. Onze befaamde kreeftenbisque (bouillabaise) is gevuld met diverse vissoorten, schaal- en schelpdieren en een kruidig groentegarnituur.

Hooihuis luxe bouillabaise

De malse hertenbout steak serveren we met echte herfstsmaken! Een korstje van amandel, pistache en broodkruim, een bitterbal van ree, pompoen crème, paddestoelen en rode wijn jus.

Toetjesparade

Liefhebbers van desserts worden ongetwijfeld héél blij van de drie nieuwe nagerechten op de kaart.

We hebben een Noord-Italiaanse polentacake met sinaasappel, limoncello, zure room en granaatappel.

Noord italiaanse polentacake

Fan van oma’s appeltaart? Kies dan voor de appeltaart in een glas: dit is de vertrouwde smaak van appeltaart met een twist! De gekarameliseerde appeltjes worden geserveerd met een crumble van harde wener, boerenjongens, vanille crème en een bol vanille roomijs.

Een keer iets anders proberen dan de klassieke (ook heel lekkere) Dame Blanche? Dan is de bananensplash zeker een aanrader. Alleen al de naam van dit gerecht klinkt sensationeel en dat is ook wat je kunt verwachten.

Een smaaksensatie!

De bananensplash is een dessert van gebakken banaan met vanille crème, crumble van kruidkoek, krokante honing, roomijs en cacaosiroop.

Bananensplash Hooihuis

Wat ziet dit er goed uit hé?

Staat jouw muis al bijna bij de knop ‘reserveren’?

Kom proeven!

Welk gerecht van de nieuwe Hooihuis menukaart ga jij als eerste proberen? Reserveer snel een tafeltje door te bellen met 01655-37902 of reserveer online.

Nog geen plannen voor de feestdagen? Geniet van een onbezorgde kerst en reserveer alvast een tafel voor een kerstbrunch of kerstdiner. Bekijk onze kersttijden hier.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws