Op inspiratietour door Israël: vega of vegan eten - Hooihuis
Inspiratietour hooihuis

Op inspiratietour door Israël

We vinden het bij Het Hooihuis enorm belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends die spelen op het gebied van eten en drinken. Daarom maken we jaarlijks zowel in het binnen- als in het buitenland inspiratietours om deze ontwikkelingen in de gaten te houden. Je begrijpt het: dit zijn echt hele ‘vervelende’ reisjes om te maken, haha!

Van een bezoek aan de lokale groenteboer hier in de regio tot aan heuse food-tripjes naar landen als Frankrijk, Engeland en Italië: we zitten bij Het Hooihuis nooit stil. Afgelopen november stond er wel een hele bijzondere reis op de planning. Namelijk: een food-reis naar Israël met een groep horecaondernemers. In dit blog nemen we je mee op onze reis.

Koen-en-miranda hooihuis

Israël: verrassende twist

Israël is gelegen tussen landen als Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en de Palestijnse gebieden. Het land in het Midden Oosten heeft daardoor een wat vertekend beeld gekregen bij mensen. We associëren het land vaak met gevaarlijk en eng. Maar niets is minder waar! Israël heeft ons namelijk verrast in alle opzichten.

Israel

Eén ding is zeker: je kunt in Israël enorm goed en lekker vega(n) eten. 

Foodtrends hooihuis

Een moderne wereldstad

Zo is metropool Tel Aviv een moderne wereldstad met enorm veel vriendelijke mensen, heerlijke restaurantjes en hippe marktjes waar je de lekkerste kruiden en groenten kunt kopen. Jeruzalem heeft twee gezichten: aan de ene kant is het een levendige en moderne stad. Aan de andere kant zie je er natuurlijk veel geschiedenis terug.

streetfood

De meest lekkere sapjes kun je er kopen!

Trends-food-hooihuis

Een andere eetcultuur

Eerlijk is eerlijk: in Nederland vallen we vaak terug op ons traditionele kostje: ‘vlees-aardappelen en groenten’. We vinden het nog wat onwennig om een stuk vlees of vis achterwegen te laten. In Israël gaat het er net even wat anders aan toe. De keuken in Israël kenmerkt zich als: voedzaam, vegetarisch en vooral heel lekker. De groenten en kruiden staan centraal op tafel. Vaak in combinatie met het bekende pitabroodje. Het broodje stoppen ze vol met vanalles: van vlees tot aan vegetarische producten.

Ook tahin is natuurlijk onmisbaar in deze cultuur. Verder is hummus een op zichzelf staand gerecht in Israël. De structuur van de hummus is zalvig en je kunt het eten in gespecialiseerde tentjes: een hummusia. De hummus serveren ze in schaaltjes met een scheut oliefolie en vers gehakte peterselie. De saus smeer je vervolgens op de pita en smullen maar!

Verse-producten

In Israël zie je enorm veel streetfood tentjes: de pitabroodjes gaan in veelvoud over de toonbank. 

Verse kruiden hooihuis

Onbezorgd en gezond eten

Onze inspiratetour heeft er in ieder geval voor gezorgd dat we hebben besloten om een klein beetje Israël naar Het Hooihuis te halen. Uiteraard hebben we de gerechten aangevuld met een Hooihuis twist. Met gerechten als shawarma celeriac, tabouleh, groene weedballs salade en curry is het een waar Oosters feestje bij ons in de maanden januari en februari.

Hooihuis-vegetarisch

Neem vooral een kijkje op onze vega(n) menukaart en maak eenvoudig online een reservering.

P.S. Liever toch een smakelijk kipje, mals stukje vlees of een mooie vis op je bord? Uiteraard serveren we deze maanden natuurlijk ook gewoon onze bekende gerechten. Bekijk onze volledige menukaart!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons