Piemonte maand bij Het Hooihuis
Unique Barrique Hooihuis

November is Piëmonte maand bij Het Hooihuis

Italië is al jaren een favoriet land van ons (Koen en Lisette). Omdat dit land vol zit met de eet- en drinkcultuur, vriendelijke mensen, prachtige landschappen, passie, mode en tradities. Het land heeft van noord tot zuid een enorme diversiteit in zich en natuurlijk een heerlijk klimaat. En wat dacht je van de taal? Maar vooral het eten, drinken en de mensen spreken ons natuurlijk enorm aan. Hier zijn wij namelijk zelf ook dagelijks mee bezig. Dit is nou precies waar we de afgelopen paar jaar tot in de puntjes van hebben genoten in de streek Piëmonte in het noorden van Italië. Nog enigszins onontdekt door het massatoerisme maar een gebied met geweldige potentie om menig bourgondisch en culinair hart te veroveren. Dit gebied heeft de “slow food” beweging zelfs geïntroduceerd.

Hooihuis Travel

Piemonte is sinds 2014 voor een groot deel Unesco Werelderfgoed en dit jaar is Piëmonte voor 2019 uitgeroepen tot de de meest interessante regio ter wereld…

Inmiddels hebben we hier door de jaren jaren al meerdere reisjes naartoe gemaakt, waaronder een aantal vakanties. Zo zijn we in contact gekomen met Michael en Fijtje Lothmann van Tenuta il Castelletto te Nizza Monferrato. Misschien ken je ze wel van het programma “Ik vertrek” van een aantal jaren geleden. Zij hebben inmiddels een heel goed lopend vakantieverblijf opgezet met 7 superdeluxe ingerichte Lodge tenten en een paar prachtig gedecoreerde appartementen. Michael is zelf enorm liefhebber van wijnen en het mooie Italiaanse leven en zo zijn we via hem in contact gekomen met inmiddels diverse wijnmakers en restaurant eigenaren. Twee jaar geleden resulteerde dat in een heuse Piëmontese wine makers diner avond waarover onze gasten bij Het Hooihuis ontzettend enthousiast waren. Typische gerechten uit deze streek gecombineerd met de prachtige wijnen van Guido Berta uit Nizza.

Gezien de populariteit van de Italiaanse keuken en onze voorliefde hiervoor, hebben we dit jaar besloten om een hele maand in het teken van deze streek te zetten. We nemen hiervoor de hele maand november. Dit vanwege het feit dat er in deze maand de meeste kans is om aan de prachtige exclusieve witte truffel te kunnen komen. Afgelopen herfstvakantie zijn we zelf mee op “truffeljacht” geweest om te ervaren hoe dit in zijn werk gaat en om nog meer over dit geweldige product te weten te komen. Witte truffel is een van de meest exclusieve culinaire producten ter wereld. Het is een kostbare zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende boomsoorten in (mutualistische) symbiose groeit. Witte truffel heeft zo een enorme delicate geur en smaak dat moet je ooit hebben meegemaakt. We hopen dan ook dat we voldoende mogelijkheden hebben om het in deze Piëmonte maand ook aan jou te kunnen laten proeven.

hooihuis truffel piemonte

Zoals gezegd gaan we dus de gehele maand november allerlei gerechten uit deze streek bereiden en kun je deze bestellen vanuit onze maandelijkse “het is er weer tijd voor” menukaart. Uiteraard komen daar ook vele prachtige wijnen in te staan welke per glas en per fles te bestellen zijn. Daarnaast hebben we dit keer niet één maar twee wijnmakers bereid gevonden om speciaal voor ons over te komen voor een winemakers diner. Op 8 november zal Andrea Foccio van villa Giada  zijn prachtige wijnen toelichten. Hij kan als geen ander met passie vertellen over de historie van zijn wijnhuis en het gebied. Maar ook over de wijze hoe hij omgaat met respect voor de natuur in combinatie met wijnbouw. Op 22 november is het de beurt aan onze Guido Berta. Evenals in 2016 zal hij in zijn beste Italiaans vertellen over zijn nog relatief korte carrière als wijnmaker en hoe snel hij groeit vanwege uitmuntende kwaliteiten. Guido heeft jaren in Barolo als “enologe” gewerkt en werelds bekendste gelijk genaamde wijnen gemaakt van de Nebiolo druif. Nu maakt hij zelf prachtige wijnen van de Chardonnay en Barbera druif in het bedrijf dat hij van zijn ouders heeft overgenomen. Sinds Guido aan het roer is, worden daar niet alleen druiven verbouwd en verhandeld maar ook zelf wijn geproduceerd. Michael zal hem op deze avond assisteren als tolk.

Genoeg redenen lijkt me zo om kennis te maken met dit gebied. En uiteraard zijn na afloop de wijnen welke je interessant vindt nog even na te proeven en te bestellen bij ons zodat je ze nog voor de feestdagen in huis kunt hebben.

Op 8 november en 22 november zal de menuprijs (8 gerechtjes en 8 wijnen) 75 euro p.p. inclusief water en alle wijnen zijn. Binnenkomst is tussen 18.00 uur en 18.30 uur.

Piemonte Avonden

  • Reserveringsaanvraag

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.
  • Contactgegevens

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons