Koffietijd: proef onze nieuwe koffie uit Sumatra | Het Hooihuis
Nieuwe_hooihuis_koffie

Koffietijd: proef onze nieuwe koffie uit Sumatra

Bij het Hooihuis vernieuwen we regelmatig onze menukaart. Maar af en toe vernieuwen we ook onze producten waarmee wij graag werken. Zo hebben we onlangs het prachtige vlees van het Hereford rund in ons menu opgenomen. En gebruiken we sinds kort een nieuwe koffieboon van de leverancier Greencof, de Sumatra Lintong Raja Batak. Zij zijn specialist op het gebied van ongebrande speciality koffie. In dit blog lees je alles over onze vernieuwde koffie!

Sumatra Lintong Raja Batak

Bij het Hooihuis kun je voortaan genieten van de Sumatra Lintong Raja Batak. Deze semi-washed koffie wordt geproduceerd op Noord Sumatra, ten westen van Lake Toba. Dat ligt op maar liefst 1.000-1.600 meter boven zeeniveau!
De plantage is gelegen op vulkanisch gebied in Indonesië. Op deze plantage worden de bonen honey processed verwerkt. Dit houdt in dat de buitenkant van de bes verwijderd wordt, waarna de boon inclusief de zoete laag gedroogd wordt. Het is een kruidige zoete koffie met verrassende frisse smaak en bijzonder krachtig. Smaken die u vooral terug vindt in deze single origin zijn kaneel, karamel, laurier en groene appel. Met een intensiteit van 9, is dit de krachtigste koffie binnen de nieuwe koffielijn van cafema ‘Colours of Coffee’ . De koffie is goed geschikt voor een dubbele espresso of een doppio macchiato.

De naam Raja Batak verwijst trouwens naar ‘Koning van Batak’. De Batak zijn volkeren met hun eigen taal die leven in Noord Sumatra. Het gebied rondom het Tobameer is perfect voort de productie van koffie. Dit komt door de hoogte, de vruchtbaarheid van de grond en het gunstige klimaat.

hooihuis-koffie

Hooihuis koffiecombinaties

Bij het Hooihuis kun je natuurlijk altijd terecht voor een heerlijke kop koffie. Maar we kennen nog wel een paar combinaties waar zo’n kopje koffie extra fantastisch bij smaakt… Bijvoorbeeld het Hopjes Brulée dessert. Dit is hopjesvla á la crème brulée met roomboterbabbelaar ijs. Of bij het Stroopwafelijs met stroopwafels, karamel en slagroom…

De Indonesische koffiebonen die we gebruiken kunnen als dubbele espresso of als doppio macchiato worden genuttigd! 

Maar ook bij de zoete hapjes van onze Hooge Thee kan een mooi kopje Sumatra koffie een lekkere afwisseling zijn. Bijvoorbeeld bij de vanille hangop op de Oud-Hollandse koekjes. Of combineer het met onze speciale likeur/brandy proefwielen.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons