Uit eten met kinderen: culinair gezinsuitje | Het Hooihuis
uit eten met kinderen

Culinair gezinsuitje: uit eten met je kinderen bij Het Hooihuis

Uit eten met de kinderen? Al gauw wordt er uit gemak uitgeweken naar een grote gele M. En dat is óntzettend jammer, want bij Het Hooihuis kunnen kinderen écht uit eten. De jongste fijnproevers kunnen gewoon meedoen met voorafjes en de biefstuk of sliptong. Jong geleerd is oud gedaan! Ga mee in de relaxte, bourgondische en ongedwongen sfeer van ons restaurant. Dit is het fijnste en smakelijkste uitje voor het hele gezin.

Uit eten met kinderen bij Het Hooihuis

Het Hooihuis is hét kindvriendelijke restaurant in Roosendaal. In onze grote tuin met tipi valt vanalles te ontdekken. Start bijvoorbeeld een zoektocht naar Jeroen Pauw. Wist je dat hij vaak in één van de bomen op wel 10 meter hoogte slaapt? Ook binnen hebben kinderen eventueel de ruimte om rond de tafel te lopen zonder meteen de buren daarbij te betrekken.

uit eten kinderen hooihuis

Net als papa en mama: 3-gangendiner

Bij veel restaurants vind je pannenkoeken, poffertjes, kroketten, frikandellen, kipnuggets en patat met appelmoes op het kindermenu. Het voordeel van Het Hooihuis ‘kindermenu’ is, dat het meer lijkt op wat papa en mama óók bestellen. Natuurlijk hier en daar een beetje aangepast.

Op deze manier betrek je kinderen echt bij het concept van ‘uit eten gaan’. Zo zullen ze minder snel van tafel willen door verveling. Bij ons kunnen ze bijzondere, nieuwe dingen proeven, die ze vrijwel zeker lusten.

Soep, sliptong en stroopwafelparfait

Zo kunnen de kids vooraf kiezen uit een tomatensoepje, mini garnalenkroketjes of flammkuchen. Bij die laatste kun je bijvoorbeeld een leuk verhaal vertellen over de herkomst. Dat het lijkt op de Italiaanse pizza, maar uit de Elzas komt en nét even anders is.

Als hoofdgerecht valt er bijvoorbeeld te kiezen uit kinderbiefstuk met salade en frietjes of zoete aardappel. Liever een visje? Dan is er sliptong filet met spinazie a la crème. Als Italiaanse klassieker hebben we spaghetti bolognaise. Eten ze graag pindakaas op brood? Dan zijn de saté lolly’s met pindasaus, frietjes, komkommer en kroepoek een excellente keuze!

Natuurlijk hoort er ook een toetje bij! Sluit het diner af met een Hooihuis kinderijsje, kleine stroopwafelparfait met karamelsaus en slagroom (onze favoriet!) of een kleine dame blanche met vanille-ijs en chocoladesaus.

Kinder High Tea

Hiep hooi: er is er een jarig! Ook voor een culinair kinderfeestje (of gewoon een gezellige woensdagmiddag) kun je bij Het Hooihuis terecht. Onze kinder high tea bestaat uit allerlei overheerlijke zoete en hartige hapjes. Muffins, slagroomsoesjes, verse fruitsalade, mini pizza, tosti driehoekjes met gekookte ham en kaas en snack spiesjes: het komt allemaal voorbij!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons