Spice up Valentijnsdag met lustopwekkende ingrediënten | Het Hooihuis
Hooihuis_kreeft-valentijnsdag

Spice up your Valentijnsdag met déze lustopwekkende ingrediënten

De dag van de liefde staat weer voor de deur! Dan is samen genieten van een romantisch etentje natuurlijk een heel goed idee! Dat kan uiteraard bij het Hooihuis. Speciaal voor Valentijnsdag hebben we maar liefst drie verschillende Valentijnsmenu’s samengesteld. Het kan natuurlijk ook zijn dat je thuis zelf aan de slag gaat met een diner: liefde gaat door de maag. Dan hebben we een paar goede tips, die de avond nóg gezelliger kunnen maken… Lees snel verder!

Lustopwekkende ingrediënten

Wil je een romantische avond beleven, dan kun je de romantiek extra aanwakkeren met behulp van eten. Speciale ingrediënten zouden namelijk lustopwekkend zijn. Maar is dat nu een feit of een fabel? Eigenlijk een beetje van beide. In veel gevallen gaat het vooral om het placebo-effect. De associatie die je hebt met het eten van bananen, oesters of asperges. Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat bepaalde voeding lustopwekkend werkt. Máár lustopwekkende ingrediënten – ook wel afrodisiaca – bevatten vaak wel een hoge concentratie van bepaalde vitamines en mineralen. Denk aan fosfor, kalium, magnesium, foliumzuren, zink, proteïne en vitamine B. Alles wat je eet, heeft effect op je hormonen. Het ene stofje wat meer dan het andere. Zo zijn veel van de mineralen en vitamines in afrodisiaca échte energieboosters. En tja, dat kunnen nu net die extra prikkels zijn…

Wát je dan precies allemaal op het menu moet zetten met Valentijnsdag? Nou, bijvoorbeeld zeevruchten en wild. En daarmee zit je bij het Hooihuis natuurlijk aan het goede adres! Andere bekende lustopwekkende ingrediënten zijn: truffels, perziken, asperges, ginseng, vijgen, honing, pure chocolade, tomaten, bananen, selderij, avocado, eieren en knoflook. Die laatste mits je het allebei eet natuurlijk, anders werkt het eerder als anti-afrodisiacum!

Oesters Hooihuis valentijnsdag
Heb jij de Hooihuis oesters al eens geproefd?

Vier je Valentijnsdag dinerdate bij het Hooihuis

Voor een romantische dinerdate zonder zorgen, kunnen jullie ook gewoon bij het Hooihuis aanschuiven. We hebben speciaal voor Valentijnsdag drie heerlijke menu’s samengesteld.

Zo kun je ’s ochtends al terecht voor de Valentijn lunch/brunch vanaf 11:00 uur en is de tafel voor jullie gereserveerd tot 16:00 uur. Jullie krijgen dan een etagère met luxe amuses, warme gerechtjes en een zoet gedeelte: een liefdesdessert. Gerechten die voorbij komen zijn bijvoorbeeld een zalmwrapje, broodtaart, vitello deluxe en pintxos. Mét ingrediënten als avocado, tomaat, zalmeitjes en truffel.

’s Avonds kun je kiezen uit een 3-gangen of een luxe 5-gangen Valentijn Menuuke.

Het 3-gangen Valentijn Menuuke is vanaf 17:00 uur, beneden in ons restaurant. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende voorgerechten en hoofdgerechten. Denk aan oesters, een wilde plank, kreeften-vissoep, tomatensoep, truffel selder of een hertenbiefstuk.

Hooihuis wild plank valentijnsdag
Hooihuis wilde plank met notenbrood

Het luxe 5-gangen Valentijn Menuuke is vanaf 17:30 uur in het restaurant boven. Dit is een samengestelde proeverij van voorgerechten om te delen: gerookte makreel, tonijn tataki, gerookte eendenborst en carpaccio. Vervolgens staat er een pompoensoep op het menu, gevolgd door het tussengerecht van Tarbot & Coquille en als hoofdgerecht Chateau Briand: runderhaas.

De toetjes tijdens Valentijnsdag? Een liefdesdessert om te delen… Trek gekregen? Reserveer snel een plekje door te bellen naar: 0165-537902!

Het Valentijn Menuuke liefdesdessert houden we nog even geheim…

Love at first bite: romantiek bij het Hooihuis

Een knapperend haardvuurtje, goed wijntje, de bijzondere smaken… Er is geen betere plek voor een romantische date dan het Hooihuis! Misschien is jullie relatie ooit wel begonnen bij het Hooihuis? Of misschien ben je hier verloofd? Of heb je hier zelfs je bruiloft gevierd? We zijn heel benieuwd naar alle Hooihuis-gerelateerde love stories. Wil jij ze met ons delen? Laat dan een berichtje achter onder het love at first bite-bericht op de Facebook pagina van het Hooihuis.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws