De verbouwing van ons restaurant: zo kijken we er op terug | Het Hooihuis
verbouwing van Het Hooihuis

Verbouwingsupdate: hoe gaat het met de verbouwing?

De verbouwing van Het Hooihuis zit er bijna op! Op dit moment zijn we bezig met de spreekwoordelijke laatste puntjes op de -i-. In dit blog vertellen we je meer over de verbouwing en hoe we er op terugkijken. Want hoe is de verbouwing gegaan? En wat zijn de plannen voor de toekomst? Koen legt het allemaal aan je uit in dit blog!

De laatste puntjes op de -i-

We zijn dus nog niet helemaal klaar met de verbouwing van Het Hooihuis. Op dit moment zijn we bezig met de finishing touch van de nieuwe bar. Zo heeft de Hooihuis bar een heuse back office gekregen. De Hooihuis bar gaat een op zichzelf staande afdeling worden. En zal onder andere uitgerust worden met 8 tapkranen voor speciaal bier en komen er wijnklimaatkasten. Ook komt er een 3-groeps Faema koffiemachine. Onze baristas kunnen dus hun lol op! Verder komt er in de backoffice, ruimte voor de glazen wasstraat, emballage, een sappenhoek en natuurlijk extra voorraad.

verbouwing van Het Hooihuis

Hoe is de verbouwing van Het Hooihuis verlopen?

Om even terug te komen op de verbouwing van de keuken en de aanbouw van het restaurant dan is voor mij de verbouwing meegevallen. Zo zijn we geen uur gesloten geweest tijdens de bouw. Alle eventuele overlast is geweest buiten de openingsuren. Dit betekende dat de bouw soms al om 4.30 uur in de ochtend begon! Dat dit door onze aannemer op eigen initiatief telkens werd geregeld is natuurlijk fantastisch! Ik ben vooral trots op het eindresultaat. De grote raampartijen, de originele haard en de mooie details zijn erg goed gelukt. Dit was het project van Lisette. Dus ik ben dan ook erg trots op haar en de architect.

Verbouwing Het Hooihuis

Reacties van gasten

In een van eerste blogs over de verbouwing vertelde ik dat ik vooral benieuwd was naar de reacties van de gasten op het eindresultaat. Inmiddels ‘draaien’ we nu een aantal weken en ik ben echt ontzettend blij met alle reacties van onze gasten. We krijgen dan ook geen standaard reacties van: ‘Wat is het mooi geworden’, maar eerder reacties als ‘Wat is het fantastisch geworden!’

Gasten zijn onder andere zeer te spreken over het interieur van het nieuwe gedeelte. Ook zijn zij te spreken over de nieuwe keuken. Want daar kun je nu gewoon van buitenaf naar binnenkijken! We nemen overigens regelmatig gasten mee de keuken in. Gewoon om hen te laten zien dat we er zo trots op zijn!

De nieuwe Hooihuis keuken

Overigens staat onze chef nog steeds dagelijks te stuiteren van enthousiasme. Maar ook de sous-chef-koks en alle keukenmedewerkers beginnen goed hun draai te vinden. Er worden al behoorlijke aantallen gedraaid en de snelheid en kwaliteit zit er goed in. Dat is natuurlijk exact waarom we deze investering hebben gedaan. Onze gasten moeten hier profijt van hebben en dan vooral als het gaat om de totale beleving. Alles wat we bedenken heeft als doel onze gast te bedienen naar hun wensen.

Hooihuis keuken

Plannen voor de toekomst

Als de verbouwing echt helemaal klaar is en de puntjes op de i staan, dan kijken we opnieuw naar ons wensenlijstje. Zo willen we de ontvangstbalie of receptie in de grote trap verwerken. Zo worden gasten direct bij binnenkomst goed ontvangen. Verder moeten er nog nieuwe tafels komen in het ronde restaurant. Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar heel veel rondjes! Ook staat er een nieuwe boomhut of iets anders leuks voor de kids buiten hoog op het lijstje.

Een terras op 5 meter hoogte?

Ook kon je in een eerder blog op Hooihuis Live al lezen dat we een paar maanden geleden zo’n 300m2 achter Het Hooihuis hebben aangekocht. Nu zullen we hier hoogstwaarschijnlijk dit jaar niet meer mee aan de slag gaan. We willen de komende maanden vooral eerst zorgen dat alles lekker draait. Ook willen we weer wat meer tijd investeren in onze medewerkers. Toch zijn onze creatieve breinen weer flink aan het draaien over het extra stukje grond. Sowieso gaat het natuurlijk iets super leuks worden! Zo denken we stiekem weleens aan slapen in een boomhut of aan het bouwen van een terras op 5 meter hoogte…! Ideeën zijn er in ieder geval in overvloed! Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom, laat het ons gerust weten.

Wil je meer lezen over de verbouwing? Ga dan naar Hooihuis Live en lees alle updates van de afgelopen maanden. Wil je ons nieuwe restaurant bewonderen? Kom dan gezellig bij ons langs! Maak online een reservering of bel ons even via het nummer: 0165 – 537902.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws