Zomercocktail met gin: dit wil je proeven! | Het Hooihuis

Wil je proeven: onze nieuwste zomercocktail met gin!

Bij het Hooihuis staan we te trappelen om het terras weer open te gooien. En nu de temperaturen stijgen, de voorjaarsbloemen uit de grond schieten en de zon lekker schijnt, komt die dag steeds dichterbij! Hoog tijd dus om een nieuw zomers/lente drankje te introduceren. We kunnen alvast verklappen… deze cocktail met gin wil je sowieso een keer proeven.

Gloednieuw: Loopuyt gingerbeer

We kennen natuurlijk allemaal de gin tonic, ook wel G&T. Dé terrashit van afgelopen zomer. Ook op onze Hooihuis drankenkaart vind je diverse gin tonics en ginsoorten. Zo is de gin van Loopuyt al sinds 2013 een van onze vaste gins in het assortiment. We serveerden deze met de Loopuyt tonic en een gekneusde citroengrasstengel. Maar nu is er dus iets nieuws…

Loopuyt heeft namelijk het eerste Nederlandse ‘gemberbier’ op de markt gebracht. Deze heeft een mildere smaak dan andere soorten gingerbeer die redelijk scherp en heftig kunnen zijn. Dit komt omdat Loopuyt passievruchten heeft toegevoegd om het scherpe randje van de gember af te vlakken. Hierdoor krijgt het drankje bovendien een lekker fruitig karakter. Gingerbeer kun je gewoon drinken als soft drink. Er is soms wat verwarring over, maar gingerbeer of gemberbier is een frisdrank en bevat dus geen alcohol.

Cocktail_zomer_hooihuis

Het is net zo min bier als dat er kaas in pindakaas zit!

Je kúnt er natuurlijk wel alcohol aan toevoegen. Met gemberbier kun je namelijk fantastische cocktails maken (zowel alcoholisch als non-alcoholisch). Denk bijvoorbeeld aan de Dark ’n Stormy met donkere rum en limoen. Maar ook met vodka en gin combineert gingerbeer fijn.

Loopuyt gin

Die combinatie met gin werkt natuurlijk het lekkerst als het de Loopuyt gin is. Waarom we bij het Hooihuis zo fan zijn van deze ginsoort? Het is een mooie, toegankelijke gin met een uitgebalanceerde smaak en geur. Voor deze gin worden maar liefst 12 kruiden, bloemen, zaden, bessen, vruchten en vruchtenschillen gemengd. Het wordt ook wel een New Western gin genoemd. Traditionele London Dry Gins bevatten heel veel jeneverbessen. Bij de Loopuyt gin spelen ook de andere botanicals een belangrijke rol in de samenstelling. Dit zijn lavendel, sinaasappel- en grapefruitschil, kinabast, nootmuskaat, verse framboos, kardemom, inca bessen, moerbeibessen en gojibessen en koriander.

Wil je proeven: gin en gingerbeer cocktail

Dus, dat nieuwe zomerdrankje? Hiervoor combineren wij de nieuwe Loopuyt gingerbeer met een shot Loopuyt gin. Een halve passievrucht en een schijfje gember als finishing touch en ultieme zomerdrankje is klaar!

Met wie kom jij hem binnenkort proeven?

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons