Jodelahietie: genieten van de winter bij Het Hooihuis! - Hooihuis
winterse gerechten

Jodelahietie: genieten van de winter bij Het Hooihuis!

In februari halen we bij Het Hooihuis nog heel even de winter in huis. Deze maand staat bij ons namelijk in het teken van ‘Jodelahietie‘. Een paar weken lang kun je het wintersportgevoel bij Het Hooihuis ervaren. Daarvoor hoef je niet speciaal af te reizen naar een wintersportbestemming. Ons februari menu staat boordevol heerlijke typische winterse gerechten die we serveren met een ‘Hooihuis sausje’. Benieuwd wat er zoal op het menu staat? Onze chef-kok Miranda legt het uit!

Heb jij de Hooihuis winterspecial al gelezen? De special staat bomvol leuke weetjes, gerechten en leuke tips.

het hooihuis

Winterse keuken

Chef-kok Miranda: “Als het gaat om winterse gerechten dan denk je al gauw aan wat ‘zwaardere gerechten’ . Denk aan producten als spek, diverse kaassoorten, aardappel en augurken. Of wat dacht je van gerechten met zuurkool, aardappel rösti, zwiebeln en käseknöpfle of een heerlijke goulash suppe? We hebben heel de maand gerechten uit onder andere Duitsland, Oostenrijk en Italië op het menu staan.”

winterse gerechten

Verse producten uit de buurt

“Natuurlijk heb ik mijn best gedaan om de beste producten in te slaan om dit heerlijke menu samen te stellen. Want hoe leuk en lekker winterse gerechten ook zijn, er moet natuurlijk een Hollands/Hooihuis sausje overheen.”

“Zo vind je op het menu een wat vreemde eend in de bijt. Of beter gezegd: ‘parelhoen in de bijt’. De parelhoen is niet persé een typisch winters product. Maar ik vind het persoonlijk een heerlijk product om mee te werken. Bovendien, wat wil je als inwoners van Tullepetaonestad? Die vertaalslag naar de Hooihuis keuken wilde ik graag in dit menu hebben.”

“De kaas die we in de gerechten gebruiken, komt van het Kaasatelier hier uit de buurt. En het vlees haal ik bij mijn vertrouwde slager. Al met al denk ik dat dit een heerlijk menu is geworden waar we onder andere wintersportfans behoorlijk blij mee zullen maken.”

Heisse liebe

Tip: “Een van mijn favorieten in het menu is de goulash suppe en natuurlijk de Heisse Liebe!”

En wat drinken we er bij?

Benieuwd wat je bij deze gerechten kunt drinken? Onze drank-expert Luuk legt je alles uit over Weissenbier en Schnaps!

Weizenbier en Schnaps

Hoe heerlijk is het om met een goed glas wijn en een goede maaltijd op te warmen bij het haardvuur?

restaurant het hooihuis

Tshuss und Mahlzeit!

Hooihuis chef-kok Miranda

P.S. Wist je dat onze Hooihuis medewerkers speciaal voor onze jodelahietie maand op Duitse cursus zijn geweest? De diverse Oostenrijkse gerechten kunnen ze nu uitstekend uitspreken!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons