Zó doen wij inspiratie op voor ons restaurant in Roosendaal | Het Hooihuis
Hooihuis_inspiratietour

Zó doen wij inspiratie op voor ons Hooihuis

Wist je dat wij met een deel van het Hooihuis team regelmatig op inspiratietour gaan? Ieder jaar bezoeken we een bestemming om daar inspiratie op te doen voor ons eigen Hooihuis. Er komt van alles voorbij: van vernieuwende restaurant concepten, tot aan grote en kleine horecazaken. Maar ook de vele trends die we zien kunnen we vaak vertalen naar ons eigen West Brabant. Benieuwd hoe zo’n inspiratietour in zijn werk gaat? In dit blog lees je er meer over!

Hooihuis_inspiratie_tour

Hooihuis inspiratietour 2018

Ieder jaar kiezen we een andere bestemming uit. En dit keer heeft Jesse Geboers van Business tours de inspiratietour speciaal voor ons georganiseerd.  Zij kennen de plekjes en weten waar we moeten zijn. Er komen zo altijd erg leuke en verrassende dingen voorbij.

Dit jaar zijn we dus met een klein team afgereisd naar Kopenhagen. En wat was het fantastisch! Kopenhagen is een heerlijke stad om te verblijven en wat kunnen we daar nog veel van leren in Nederland. Schoon, vriendelijke mensen, heerlijk eten, prachtige interieurs en heel veel mooie horeca bedrijven. In 3 dagen hebben we ontzettend veel gezien én natuurlijk heel veel gegeten tijdens de diverse bedrijfsbezoeken.

Hooihuis_kopenhagen

Op het vlak van eten zijn ze in Kopenhagen overigens al heel erg ver met organisch en gezond eten. Ze koken met producten van erg hoge kwaliteit of het nu een pizza is, een Smörrebröd of langoustines. Alles is met passie bereid en geserveerd. Heerlijk!

Travel story

“Een aantal jaar geleden kwamen we in Barcelona een mooi restaurant tegen met de naam Bravo24. Heel anders dan onze Bravo24 maar wel grappig natuurlijk. En in Londen stonden 3 Tipies aan elkaar geschakeld op de winterfair in Hayden park. Daar deden we het idee op zoals onze eigen Tipi nu is opgepimpt.”

Continu investeren is belangrijk

Waarom we regelmatig op tour gaan? We vinden het belangrijk om continu te blijven investeren. We willen graag vernieuwen en meegaan met de trends, maar het authentieke karakter van Het Hooihuis moeten we natuurlijk bewaren. Tijdens een bedrijfsbezoek letten we op aspecten als gastvrijheid, interieur en natuurlijk het eten. Daarbij letten we op de kwaliteit van de producten en de bereidingswijze. Hier kunnen we volop ideeën uithalen!

Hooihuis_inspiratie_gerechten

Een van de trends die we op dit moment zien, is dat er steeds meer met groenten en kruiden wordt gewerkt. Ook duurzaam en regionale producten zijn echt belangrijke aspecten. En werken met hoogwaardige kwaliteiten: liever iets minder vlees of vis maar dan wel speciaal en top. Verder kan gezond eten ook lekker zijn. Hier gaan we de komende maanden sowieso bij Het Hooihuis meer aandacht aan geven. Dan kun je met een gerust hart een keertje extra bij ons komen eten ;-).

“Wist je dat we onder andere al inspiratie hebben opgedaan voor Het Hooihuis bij bestemmingen als New York, Barcelona, London en Turijn?”

In de grote steden zie je overigens vaak dat een complete zaak is afgestemd op éen specialiteit, bijvoorbeeld steaks, vegetarisch, lunch en healthy. Wij pakken daar voor onszelf van alles wat uit en vertalen het naar onze eigen regio door middel van onze regionale producten en diversiteit op de menukaart.

Hooihuis_tour_kopenhagen

Wij kijken er in ieder geval nu al naar uit om al onze ideeën uit te werken en te vertalen naar ons eigen Hooihuis. To be continued dus! 

Gerelateerde berichten

Meer nieuws
WhatsApp WhatsApp ons